Llink



Rotterdam, 1 september 2006


-PERSBERICHT-

In Uitvoering
Nieuwe serie over bevlogen Nederlanders en hun goede doel in het buitenland

Zou jij je dure Mercedes verkopen om een betere wereld te realiseren? Bijvoorbeeld om straatkinderen in de Derde Wereld een toekomst te geven? In de nieuwe 10-delige serie In Uitvoering volgt LLiNK bevlogen mensen die zich inzetten voor een goed doel in het buitenland. Iedere aflevering vertelt een ander verhaal en laat zien hoe één of meerdere hoofdpersonen alles op alles zetten om hun opdracht te volbrengen. Zal het ze gaan lukken? In Uitvoering is te zien vanaf dinsdag 5 september om 21:55 uur op Nederland 3.

Hoofdpersoon in de eerste aflevering is de 25-jarige Chaim Fetter, een succesvolle IT-ondernemer uit Eindhoven. Een half jaar geleden is zijn bestaan volledig op zijn kop gezet. Tijdens een luxe vakantie op het Indonesische eiland Lombok, werd hij plotseling geconfronteerd met het onmenselijke leven van de vele straatkinderen.

Jongens en meisjes tussen pakweg vijf en twaalf jaar doen alle mogelijke moeite om hier te overleven. Ze dragen boodschappen voor klanten van supermarkten, werken als parkeerwacht, doorzoeken afval op de vuilnisbelt of zijn overgeleverd aan kinderprostitutie in het havengebied.

Geschokt door dit onrecht, besluit Chaim zijn leven met onmiddellijke ingang in dienst te stellen van deze kinderen. Hij verkoopt zijn IT-onderneming en zijn Mercedes om met de opbrengst hiervan een kindertehuis op te richten in de hoofdstad Mataram. Inmiddels zijn hier 18 ernstig verwaarloosde jongens en meisjes een nieuw leven begonnen. En op dit moment werkt hij keihard aan de bouw van een splinternieuw kindertehuis met een veel grotere capaciteit, een school en een medische kliniek.

In Uitvoering is vanaf dinsdag 5 september om 21:55 uur te zien op Nederland 3. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT

Beeldmateriaal in hoge resolutie is te vinden op:

http://www.llink.nl/Beeldmateriaal.133.0.html