Gemeente Rotterdam


---

Commissieleden bezoeken 5 september het Artillian Spring Camp. Het bezoek maakt deel uit van de externe oriëntatie van de commissie voor Bestuur, Veiligheid en Middelen en de commissie voor Maatschappelijke dienstverlening, Volksgezondheid en Participatie. Centraal staat het actieprogramma Integrale aanpak Antillianen.

Het bezoek aan het ARtillian Spring Camp begint om 16.00 uur. Het programma begint eerder met een besloten bijeenkomst. Commissieleden en vertegenwoordigers van Antilliaanse organisaties bespreken hierin de ontwikkelingen in het actieprogramma Integrale aanpak Antillianen. Op 5 oktober vergaderen de commissies over de voortgangsrapportage van het actieprogramma.

ARtillian Spring Camp (ASC) is een sport- en integratietraject voor Rotterdamse Antillianen. Het richt zich op Antilliaanse jongeren die niet op school zitten en geen werk hebben. Doelgroepen zijn o.a. risicojongeren, tienermoeders en

(ex-)gedetineerden. ASC is onderdeel van het Actieprogramma Antillianen en valt onder de aanpak om de Antilliaanse gemeenschap in Rotterdam beter te integreren in de samenleving.

Externe oriëntatie van de commissies

Raadscommissies gaan meer naar buiten en vergaderen minder op het stadhuis. Eén keer per drie weken hebben de commissies een extern oriëntatieprogramma.De leden bezoeken dan organisaties, komen in gesprek met burgers, krijgen presentaties en houden o.a. hoorzittingen.

De commissies en gemeenteraad vergaderen eens in de drie weken.

Bron: Griffie, 01-09-2006