Llink


Verbeter jezelf, begin bij de wereld
LLinke Soep met Froukje Jansen en Edo Brunner vanaf september op TV

Onder het motto 'verbeter jezelf, begin bij de wereld' presenteren Froukje Jansen, Edo Brunner en Marcel van der Steen vanaf september het crossmediale magazine LLinke Soep. De presentatoren gidsen de kijker door de wereld van gezondheid, voeding en energie en bieden alternatieven met een groen randje. LLinke Soep helpt het Nederlandse publiek bij een bewuste, maar vooral leuke en lekkere levensstijl. De eerste uitzending van LLinke Soep op TV is vanaf dinsdag 5 september om 21.20 op Nederland 3.

In de eerste aflevering zit Edo Brunner er meteen met z'n neus bovenop: vieze poepluiers! Het liefst gooi je ze snel in de vuilnisbak, maar ze zijn te recyclen inclusief plas en poep. Edo stapt binnen bij kinderdagverblijf Mickey, waar ze dagelijks tientallen wegwerpluiers gebruiken; hoe gaan zij ermee om? En is er nog toekomst voor de katoenen luier?

Voor de test doen we een bakkie met bouwvakkers en vragen hen welke koffiepad ze het lekkerst vinden. En hoe groen is DJ Isis eigenlijk? We gaan bij haar langs en kijken in haar kastjes, keuken en koelkast.

In Big Bother confronteert Froukje Jansen de familie Bassa uit Leerbroek met een groene opdracht; zij moeten een hele week biologisch eten en drinken. De koelkast wordt geplunderd en de gang naar de supermarkt wordt opnieuw gemaakt, maar deze week mogen er alleen biologische boodschappen gedaan worden.

Hoe dat gaat? Wat ze tegenkomen en waar ze tegenop lopen? In het videodagboek vertellen ze over hun bevindingen. Aan het einde van de week keert Froukje terug, schuift aan tafel en peilt de stemming. Is de opdracht gelukt?

LLinke Soep op radio, tv en internet.
Radio 1: iedere vrijdag om 20.00 uur.
Nederland 3: vanaf dinsdag 5 september om 21.20 op Nederland 3. Internet: begin september

LLinke Soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.

Beeldmateriaal in hoge resolutie is te vinden op:

http://www.llink.nl/Beeldmateriaal.133.0.html