Opsporing Verzocht

http://www.opsporingverzocht.nl
Opsporing Verzocht dinsdag 5 september 2006 21.50 uur Ned.1

Aanranding in Rotterdam
Overval tankstation in Dronten
Diefstal pinpas in Urk
Gewapende woningoverval in Haaften
Inbraak in kasteel in Ophemert
Verkrachting in Middelburg
Resultaten uitzending 29 augustus en eventueel opgeloste zaken

Gezocht / Voorwerpen

Opsporing Verzocht in het nieuwe seizoen

Urk: Diefstal pinpas
Woensdag 15 maart is er door tot nu toe onbekende mannen geld gepind bij de Rabobank in Emmeloord. De mannen pinden daar met een gestolen pas, die ze bij een dame in een winkel in Urk uit haar tas hebben weggenomen.

Ophemert: Inbraak in kasteel
In de nacht van zondag 13 op maandag 14 augustus is er ingebroken in Kasteel Ophemert in het gelijknamige Ophemert. De dieven verdwenen uiteindelijk met een grote hoeveelheid antieke goederen.

U zult het wel gemerkt hebben aan bijvoorbeeld de spotjes op televisie: de zenders van de Publieke Omroep zijn opnieuw ingedeeld. Dat betekent dat ook Opsporing Verzocht een nieuw plekje heeft gekregen. Het komende jaar zijn we er elke dinsdag, rond 21.50 uur op Nederland 1. Onze herhaling is in het vervolg te zien op woensdag, rond 13.15 uur op Nederland 2. Maar aan het doel van onze uitzendingen is natuurlijk, ook na 23 jaar, niets veranderd: met uw hulp blijft de politie proberen om misdrijven op te lossen.

Rotterdam: Aanranding 19-jarige vrouw Dronten: Overval tankstation

Maandag 8 mei, rond het middaguur, heeft er een aanranding plaatsgevonden van een 19-jarige vrouw op het Centraal Station in Rotterdam. Het is de vrouw uiteindelijk gelukt de dader van haar af te duwen, waarna hij is weggelopen.

Dinsdagavond 8 augustus loopt een man een Shell tankstation in Dronten binnen en roept: "Dit is een overval". De caissière stopt daarop al het papiergeld in een plastic tasje. Als het de overvaller niet snel genoeg gaat, lijkt hij een wapen uit zijn jas te willen halen. De vrouw gooit geschrokken ook muntgeld in het tasje. Als de overvaller het tasje met geld van de toonbank heeft gegrist verlaat hij het tankstation.

Haaften: Gewapende woningoverval
Middelburg: Verkrachting
In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 augustus is een echtpaar uit Haaften, een dorp in het hart van de Betuwe, in hun huis overvallen door tenminste drie personen. Naast sieraden, geld en een geldkistje doorzoeken de daders het hele huis, waarbij ook een schot valt. Hierbij raakte gelukkig niemand gewond. De vrouw ziet kans het alarm in het huis in te schakelen en als dan ook de telefoon nog eens gaat, zijn de daders weg.

Vrijdag 11 augustus, vroeg in de ochtend, gaat een jonge vrouw in Middelburg naar haar werk. Vlakbij de kruising Kleverskerkseweg / Nieuwlandseweg wordt ze door een ongeveer 30-jarige man van haar fiets getrokken. Hij verkracht haar in het gras achter een huisje.

Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 5 september 2006 (+ 21.50 uur / Ned.1)