Gemeente Gouda


persbericht: restauratie drie notenboomen gestart (04/09/2006)

Dinsdag 5 september 2006 start de restauratie van de Drie Notenboomen. De voormalige wasserij wordt na dertig jaar leegstand weer opgeknapt. Naar verwachting is de casco oplevering mei 2007, daarna wordt het gebouw inpandig afgewerkt tot kantoor.
Het rijksmonument de Drie Notenboomen is het poortgebouw en een woning dat nog over is van de gelijknamige wasserij en bleekerij. De restauratie heeft een lange aanlooptijd gehad. Het gebouw op de Kattensingel 2 is in mei 2004 door de gemeente Gouda verkocht aan de huidige eigenaar.

In maart 2004 is Drie Notenboomen het onderwerp geweest van een Burgerinitiatief in Gouda. De initiatiefnemers waren Platform Binnenstad West, de Historische Vereniging Die Goude en de Vereniging Behoud Stadschoon. Zij hebben de gemeenteraad gevraagd er voor te zorgen dat het monument zou worden gerestaureerd.

Deze week start de aannemer met de restauratie. Wethouder Marco Kastelein: Zeker voor de oudere Gouwenaars is de oude wasserij een bekend gebouw. Het is belangrijk dat dit pand met haar kenmerkende uitstraling behouden blijft. Als het hele gebied staks opnieuw is ingericht zal het monument de Drie Notenboomen een hoogwaardig middelpunt zijn.