Politie Groningen

Dinsdag 5 september 2006

Provincie Groningen, 05-09-2006

Groningen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 55-jarige fietsster uit Smilde is maandagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de A-weg. De vrouw reed over het fietspad langs de A-weg en verleende geen voorrang aan een 36-jarige automobiliste op de Westerhaven. De automobiliste kon de fietsster niet meer ontwijken, waardoor de vrouw werd geschept. De vrouw liep verwondingen op aan hoofd en knie. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: bierblikje leidt tot aanhouding

Een 45-jarige man uit Hoofddorp is maandagavond in de Boteringesingel in Groningen aangehouden. De man dronk alcohol op straat, wat volgens de Algemene Plaatselijke Verordening verboden is. Bovendien was hij niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs. Hierop is de man aangehouden. Op het bureau werd bij de fouillering een tiental bolletjes gevonden met een op drugs gelijkende stof. De bolletjes zijn in beslag genomen. De man is ingesloten omdat hij nog drie dagen open had staan. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: diverse airbags ontvreemd

Bij een bedrijf aan de Parallelweg in Marum zijn zondagnacht diverse airbags ontvreemd. Er is zeker bij zon vijftien autos ingebroken. De autos hebben behoorlijk wat schade opgelopen.

Hoogezand: snorfietsbestuurder gewond bij ongeval

Een 48-jarige inwoner van Sappemeer is maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Hoofdstraat in Hoogezand. De 48-jarige man reed op een snorfiets en gaf geen voorrang aan een 37-jarige automobiliste uit Garrelsweer. De automobiliste kon de man niet ontwijken. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Kloosterburen: bromfiets niet verzekerd

De politie heeft maandagmiddag aan de Dijksterweg in Kloosterburen een 28-jarige bromfietser uit Hornhuizen aangehouden. De bromfiets viel op, doordat er geen verzekeringsplaatje op zat. Bij controle bleek de bromfiets niet verzekerd. Bovendien roken agenten alcohol bij de bestuurder. Een ademanalyse wees uit dat de man 0,4 promille alcohol in zijn bloed had. De man is na verhoor naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: verkeerscontrole

De politie heeft maandagmiddag op de Koningin Julianalaan automobilisten gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Er zijn zon 50 automobilisten gecontroleerd, waarvan er drie geen gordel droegen. Eén van de personen reed met een rijtontzegging.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Alteveer, Beumeesweg: aantal geregistreerde voertuigen: 64, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 631, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 244, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Niezijl, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 870, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 825, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.