Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hago wil met Thuiszorg Westelijke Mijnstreek probleem vereenzaming ouderen aanpakken

Even niet eenzaam op de Maas

Maastricht, 5 september 2006 Er even lekker tussenuit. Een dagje onder de mensen. Zo n dertig thuiszorgcliënten hebben het prima naar hun zin tijdens een boottocht over de Maas in Maastricht. Schoonmaakbedrijf Hago heeft deze dag georganiseerd om zo de aandacht te vestigen op de problematiek van vooral oudere thuiszorgcliënten (70+). Die leiden vaak een eenzaam bestaan. Tijd voor een praatje met de huishoudelijke hulp is er amper. Daarom bekijkt Hago nu samen met Thuiszorg Westelijke Mijnstreek de mogelijkheden om een traject te ontwikkelen waarin thuiszorg en schoonmaak dusdanig georganiseerd kunnen worden dat er meer ruimte is voor sociaal contact.

Volgens Gerrit Posthumus, manager zorg bij Hago, komt vereenzaming van ouderen steeds vaker voor. Zeker als het gaat om mensen die geïndiceerd zijn voor verpleging. Die krijgen weinig huishoudelijke hulp. En als ze al hulp krijgen, is deze vaak geconcentreerd op één dag. Even babbelen met de huishoudelijke hulp is vaak het enige contact dat deze mensen hebben met de buitenwereld. Omdat we niet alleen schoonmaken, maar ons ook sterk verbonden voelen met de samenleving, hebben we contact gezocht met Thuiszorg Westelijke Mijnstreek. Samen willen we kijken of we een schoonmaak- en zorgprogramma op kunnen zetten waarin we kunnen voorzien in de behoefte aan sociaal contact.

Aandacht voor welzijn

Angelique Noordeloos, Account Manager bij Thuiszorg Westelijke Mijnstreek is in ieder geval blij met het initiatief van Hago. De boottocht is een heel goede actie. De mensen vinden het heerlijk om er even uit te zijn. Ook een visueel gehandicapte vrouw kan op deze manier een dagje weg, want ze wordt opgehaald en thuisgebracht. Bovendien was de boottocht gratis. Ook niet onbelangrijk, want ouderen hebben vaak geen geld voor uitstapjes. In ieder geval maakt Hago hiermee duidelijk dat ze weet wat er speelt in onze maatschappij. Het bedrijf maakt schoon in de zorg, maar heeft ook aandacht voor het aspect welzijn. Daarmee wordt onderstreept dat zorg en welzijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

////


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht