Ness Technologies sluit Corporate USoft licentie met Achmea

Ness benelux bv

Naarden, 5 september 2006, Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC) een wereldwijde aanbieder van informatietechnologie maakt bekend dat Achmea een Corporate USoft licentiecontract heeft afgesloten. Hierdoor kunnen vele honderden Achmea medewerkers op meerdere locaties gebruikmaken van de binnen Achmea ontwikkelde front- en backoffice toepassingen.

'Na een jarenlange relatie is deze overeenkomst met Achmea het bewijs dat Ness als professionele business partner het vertrouwen heeft van een multinational als Achmea. Deze overeenkomst is een belangrijke stap vooruit om onze positie in de Nederlandse pensioen- en zorgverzekeraarmarkt met USoft verder te versterken,' aldus Cretien Jung, Algemeen Directeur van Ness Benelux BV.

'Door toepassing van USoft kunnen applicaties op efficiënte wijze worden aangepast aan de steeds sneller veranderende business requirements. Kenmerkend voor de jarenlange relatie met Ness is, naast de krachtige mogelijkheden van de ontwikkeltool USoft, de flexibiliteit en de commitment van een partij als Ness. Dit waren voor ons essentiële voorwaarden om de komende jaren onze applicaties verder te ontwikkelen met USoft,' vervolgt Ben Dunnink, Technisch Projectleider Achmea Active.

Het USoft Developer Platform met haar R&D center in Naarden, wordt gebruikt in diverse landen als Nederland, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en de USA. Ontworpen voor toepassing in SOA architectuur kenmerken USoft applicaties zich door goede performance, datakwaliteit, schaalbaarheid en flexibiliteit. Daardoor wordt USoft bovengemiddeld vaak gekozen voor grotere en complexe (Web)applicaties waarbij de beheerskosten door de hoge stabiliteit gunstig zijn.

Over Achmea
Achmea is één van de grotere financiële dienstverleners in de Benelux met in totaal zo'n 22.000 medewerkers. Achmea biedt bedrijven, instellingen en consumenten een breed pakket van verzekeringen, bancaire en hypothecaire producten en diensten. Ook verzorgt Achmea pensioenadministraties, hulpverlening in binnen- en buitenland, Arbo-diensten, preventie- en re-integratiediensten en services die een gezonde leefstijl bevorderen.

Over Ness
Ness Technologies (NASDAQ: NSTC) is een wereldwijde System Integrator (7000 medewerkers in 15 landen) en heeft als doel om klanten te helpen bij efficiencyverbeteringen. Ness levert haar producten (waaronder USoft), consultancy en outsourcing diensten lokaal en mondiaal aan zorgverzekeraars, zorgverleners, pensioenfondsen, woningcorporaties, farmaceutische, hightech en overige industriële organisaties. Kijk voor meer informatie over Ness op www.ness.com.

Contactpersoon Ness
Joost Pieterman

+31-35-6990699
Joost.pieterman@nl.ness.com