Politiebericht Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 05-09-2006

Aanhoudingen mishandeling Kleurrijk Wijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft dinsdagochtend 5 september drie mannen uit Wijk bij Duurstede aangehouden. Het drietal (22, 24 en 26 jaar) wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van twee organisatoren van Kleurrijk Wijk op zaterdag 26 augustus.

In het weekend van zaterdag op zondag 27 augustus vonden er meerdere vechtpartijen plaats op de Markt. Tussen 23.15 en 23.45 uur wilde een organisator ingrijpen bij een opstootje. De man kreeg echter zelf schoppen van een aantal onbekenden. Hij liep hierdoor kneuzingen op aan zijn hoofd en ribben. Een tweede organisator die te hulp schoot kreeg eveneens klappen. De politie heeft een groot aantal getuigen gehoord en kon na intensief politieonderzoek de mannen aanhouden.

Rijden onder invloed

RHENEN- Op maandagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Omstreeks 20.20 uur zagen agenten een 52-jarige man uit Veenendaal vermoedelijk door het rode licht rijden aan De Stikke Hucht. De 52-jarige man uit Veenendaal werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij had gedronken. Hij blies op het bureau 300 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Ze zijn overgebracht naar het politiebureau in Veenendaal. Daar worden ze momenteel verhoord. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.