Persberichten 05/09 ochtend

Regio, 05-09-2006

Leiden Twee aanhoudingen, meerdere aangiftes Een feest van een studentenvereniging aan de Boommarkt is maandagavond 4 september verstoord door twee ongenode verdachten. Een besloten feest vond plaats en twee mannen, een 20 jarige en een 21 jarige, beiden uit Leiden wilden naar binnen. Omdat zij niet naar binnen mochten gingen zij fietsen omgooien en zochten zij ruzie. De verdachten sloegen daarop meerdere mensen waarna er een vechtpartij ontstond. De politie arriveerde en heeft de twee Leidenaren aan kunnen houden en hen overgebracht naar het politiebureau. Inmiddels hebben benadeelden bij de politie aangifte gedaan. Een 21 jarige man uit Leiden heeft van de vechtpartij een zwelling op zijn neus, een 24 jarige vrouw uit Leiden een kapotte bovenlip, een 25 jarige vrouw uit Leiden had een vuistslag op haar wang gekregen en een 18 jarige Oegstgeestenaar liep een blauw oog op. De twee verdachten zijn ingesloten, de politie zet vandaag het onderzoek naar hen voort.

Alphen aan den Rijn Twee aanhoudingen, diefstal en mishandeling De politie heeft op maandag 4 september, rond 16.30 uur, een 14 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn en een 16 jarige jongen uit Ter aar aangehouden. De 16 jarige jongen wordt ervan verdacht die dag een I-Pod te hebben gestolen van de 14 jarige jongen. De 14 jarige jongen was erachter gekomen dat de 16 jarige als verdachte kon worden aangemerkt. Zij kwamen elkaar later op de dag weer tegen op het Rijnplein. De jongens gingen elkaar te lijf en na wat duw en trekwerk sloeg de 14 jarige met een knuppel op de 16 jarige in. De jongen had de knuppel buiten gevonden en meegenomen. Beveiligers van een winkel aan het Rijnplein, waar het voorval zich voordeed, haalden de twee uit elkaar. De politie heeft beiden jongens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Leiderdorp Restanten van hennepkwekerij aangetroffen De politie heeft maandagavond, 4 september, in een woning in de Schansenbuurt een niet werkende hennepkwekerij aangetroffen. De politie had een melding ontvangen dat de voordeur van de woning openstond. De melder vertrouwde het niet en belde daarom de politie. Agenten zijn de woning binnen gegaan en troffen in een slaapkamer restanten van een hennepkwekerij aan. Er werden onder andere restjes planten, 89 potten met potgrond, assimilatielampen, een koolstoffilter, een temperatuurmeter en enkele transformatoren in beslaggenomen. De politie heeft de 42 jarige bewoner en een 54 jarige vrouw verhoord over de kwekerij.

Stolwijk Bromfietscontrole De politie heeft maandag 4 september tussen 07.30 en 08.30 uur een bromfietscontrole gehouden op de Goudseweg. Twaalf bromfietsen werden op de rollerbank getest op de constructiesnelheid. Twee bleken een te hoge constructiesnelheid te hebben. Eén bleek niet verzekerd te zijn.

Schoonhoven/ Bergambacht Verkeerscontrole De politie heeft maandagavond, 4 september, op diverse locaties een verkeerscontrole gehouden. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven. Drie voor het niet dragen van de gordel en twee voor het niet voeren van fietsverlichting.

Zevenhuizen Rijden onder invloed en zonder rijbewijs De politie heeft dinsdag 5 september rond 01.45 uur op de Zuidplasweg een 42 jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden. De man reed onder invloed en naar later bleek ook zonder rijbewijs. Deze was 15 jaar geleden ongeldig verklaard. De ademanalyse gaf als uitslag 675 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

--- einde berichten ---