AutoRai

Hyundai lanceert de Accent 3-deurs

(9/5/2006)
De Hyundai Accent is een vertrouwd en plezierig sturend succesnummer voor mensen die voor een relatief lage prijs in een duurzame, veilige, betrouwbare en zeer complete auto willen rijden. Nadat eerder de Hyundai Accent 4-deurs werd geïntroduceerd, is het nu de beurt aan de dynamische Accent 3-deurs, die ook direct als sportief geaccentueerde First Edition te koop is.
De Hyundai Accent is nu niet alleen kwalitatief nog beter, veiliger betrouwbaarder en duurzamer geworden, maar ook nog eens voorzien van een fris, vrolijk en eigentijds design. Gebleven is de prettige prijs. De Hyundai Accent 3-deurs is verkrijgbaar vanaf ⬠11.995,-

De Hyundai Accent is een plezierige verschijning. In het lichte, ruime interieur zijn het dashboard, de portierpanelen en de stoelbekleding afgewerkt in smaakvolle kleurencombinaties. De knoppen en schakelaars zitten op de juiste plaatsen wat het gebruiksgemak vergroot en ook het instrumentarium is overzichtelijk en duidelijk afleesbaar. Bovendien is de Hyundai Accent voorzien van comfortabele stoelen, talloze ruime opbergvakken en zijn er hoogwaardige materialen gebruikt.

Het nieuwe onderstel, het verhoogde comfort, met elektrische stuurbekrachtiging standaard, zorgen voor een prima rijgedrag. Het dashboard, de portierpanelen en de stoelbekleding zijn uitgevoerd in een smaakvolle two-tone kleurencombinatie. De middenconsole en de ventilatieopeningen hebben een lichte metaalkleur. Hyundai heeft bij de ontwikkeling natuurlijk ook uitgebreid stilgestaan bij de verbetering van het comfort voor de inzittenden. De bestuurdersstoel is in hoogte verstelbaar, en uiteraard is de rugleuning traploos verstelbaar. De achterbank is in zijn geheel of in delen (60:40) neer te klappen, zodat in de laadruimte ook grotere voorwerpen zijn mee te nemen.

De nieuwe Accent 3-deurs is leverbaar met een 1.4i en een 1.6i benzinemotor. Deze motoren combineren uitstekende prestaties met een efficiënt brandstofverbruik en lage emissies. De 1.4i motor heeft 97 pk/71 kW en een koppel van 125 Nm. De 1.6i CVVT heeft 112 pk/82 kW en een koppel van 146 Nm. Beiden kunnen worden gekoppeld aan een 4-traps automatische transmissie of de handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen. De topsnelheid bedraagt respectievelijk 177 km/u voor de 1.4i-versie met manuele transmissie (168 km/u automaat) en 190 km/u (176 km/u voor de automaat) voor de eveneens handgeschakelde 1.6i CVVT. De sterkste motor sprint in 10,2 seconden (automaat 12,0 sec.) van 0 naar 100 km/u. Het gemiddeld gecombineerd verbruik van de Hyundai Accent met 1.4i motor gekoppeld aan een handgeschakelde versnelling bedraagt slechts 6,2 liter op 100 km.

De nieuwe Hyundai Accent is voor beide varianten zeer compleet uitgerust. Het instapmodel, de Hyundai Accent 3-deurs 1.4i ActiveVersion, heeft onder meer: elektronische stuurbekrachtiging (MDPS), een in hoogte verstelbaar stuurwiel en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, twee airbags, ABS met EBD, centrale portiervergrendeling en schijfremmen voor en achter.

De DynamicVersion voegt daaraan toe airconditioning en elektrisch bedienbare ramen, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels in carrosseriekleur, afstandsbediening voor de centrale deurvergrendeling, mistlampen voor én een alarmsysteem.

Voor de snelle beslissers is er de First Edition. Dit actiemodel op basis van de 1.4i DynamicVersion is onder andere voorzien van een halflederen interieur. Dit zogenaamde Color Pack bestaat uit lederen wangen en stoffen zitdelen met een two-tone koperkleurstelling, kaartleeslampjes, een premium instrumentarium, een boordcomputer, portiergrepen in carrosseriekleur én een armsteun met een bekerhouder achter. Voor dit complete pakket bedraagt de consumentenprijs slechts ⬠700,-, een voordeel van ⬠595,-.

De Hyundai Accent 3-deurs meet 4.045 mm in lengte. Het model is 1.695 mm breed en 1.470 mm hoog. De laadruimte is 270 liter. Het gewicht bedraagt 1.055 kilogram voor de 1.4i met manuele transmissie en 1.077 voor de uitvoering met automatische transmissie.

Ook de veiligheidsvoorzieningen in de Hyundai Accent zijn van een hoog niveau. Dat begint al met de uitstekend wegligging. ABS met EBD en grote remschijven voor- en achter garanderen de kortst mogelijke remweg. De verstevigde veiligheidskooi is aan weerszijden voorzien van stalen balken in de deuren, die extra bescherming bieden bij een zijdelingse aanrijding. Veiligheidsgordels met gordelspanners beperken de kans op letsel voor inzittenden tot een minimum.

De prijzentabel ziet er als volgt uit:

Uitvoering Hyundai Accent 3-deurs Hatchback 4-deurs Sedan
1.4i ActiveVersion ⬠11.995 ⬠12.495
1.4i DynamicVersion ⬠13.295 ⬠13.795
1.6i DynamicVersion ⬠13.795 ⬠14.295

Meerprijs automatische transmissie leverbaar op de DynamicVersion: â¬
1.495,-. Meerprijs First Edition op basis van Accent 3-deurs 1.4i DynamicVersion ⬠700,-. Een voordeel van 595,- op de pakketprijs.

Ook de Hyundai Accent 3-deurs is tot en met 31 oktober 2006 inclusief Dell laptop. Kijk voor meer informatie over de lapTOPdeal van Hyundai, op www.hyundai.nl/laptopdeals

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster