Gemeente Aalburg


Aalburg stelt evenementennota op

In de gemeente Aalburg worden jaarlijks door verenigingen een groot aantal festiviteiten georganiseerd

De gemeente Aalburg hecht veel waarde aan het organiseren van deze activiteiten omdat deze zorgen voor leven in de brouwerij en goed zijn voor de saamhorigheid van de inwoners.

Ter bescherming van de organisatie, bezoekers en omwonenden, is voor het organiseren van een evenement in het algemeen een vergunning van de gemeente nodig. Dat is geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening. Aan een vergunning zijn bijna altijd voorwaarden verbonden in het belang van o.a. openbare orde en veiligheid, brandveiligheid, toezicht en milieu.

De gemeente is bereid zoveel mogelijk medewerking aan de te organiseren activiteiten te verlenen, waarbij het soms dus wel noodzakelijk is voorwaarden te verbinden van de vergunning van een evenement.

Om de organisatoren zoveel mogelijk ter wille te zijn heeft de gemeente Aalburg een evenementennota opgesteld, waarin alle informatie en voorwaarden voor het organiseren van festiviteiten duidelijk staan omschreven. Op die manier hoopt de gemeente duidelijkheid te scheppen aan welke voorwaarden een evenement moet voldoen.

Dat het gemeentebestuur het organiseren van festiviteiten ondersteunt blijkt ook uit het feit dat het college voorstelt om geen leges meer in rekening te brengen voor het organiseren van niet-commerciele activiteiten. Daarnaast staat in de evenementennota opgenomen dat de gemeente medewerking zal verlenen als het gaat om het leveren/plaatsen van verkeersborden, dranghekken en afvoeren van (beperkt) afval.

Alvorens de evenementennota ter bespreking aan de gemeenteraad aan te bieden wil het college van burgemeester en wethouders graag de nota voor inspraak aan de burgers voorleggen. Belangstellenden kunnen de nota opvragen bij de gemeente (tel. 698734), u kunt de nota ook downloaden door op onderstaande link te klikken.

Op woensdag 13 september a.s. is er een bijeenkomst in het gemeentehuis voor alle verenigingen,instanties en belangstellende inwoners van Aalburg waar de nota toegelicht zal worden en waar vragen over de inhoud gesteld kunnen worden. Deze bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Inspraakreacties kunnen tot 29 september a.s. worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.


* Evenementenbeleid Aalburg 2006-2009 publieksversie.pdf