Politieberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 05-09-2006

Meisje aangereden

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een meisje aangereden. Omstreeks 15.30 uur stak een 10-jarig meisje uit Amersfoort plotseling de Leusderweg over. Omdat een vrachtwagen het zicht belemmerde kon een 31-jarige automobiliste uit Zeist een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje kwam op de motorkap terecht en viel vervolgens op de grond. Ambulancepersoneel bekeek het letsel en behandelde de schaafwonden ter plekke.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een man aangehouden omdat hij met alcohol een snorfiets bestuurde. Omstreeks 16.30 uur werd de 50-jarige man uit Amersfoort gecontroleerd op de Columbusweg. De man bleek te hebben gedronken en blies 825 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Ruzie met mes

AMERSFOORT- Op maandagavond werden twee mannen aangehouden na een ruzie. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen ruzie hadden en hierbij was ook een mes gezien. Deze ruzie vond plaats op de Kamp. Agenten gingen ter plaatse en troffen twee verdachten aan in de leeftijd van 27 en 28 jaar oud uit Amersfoort. Onder een auto werd een mes aangetroffen. De derde verdachte werd niet aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Slachting van haan en een kip

AMERSFOORT- In de nacht van vrijdag op zaterdag 2 september werd gevogelte op brute wijze afgeslacht. Op zaterdagochtend kreeg de politie de melding dat er resten waren aangetroffen van een haan en een kip aan de Kleine Koppel. Bij enkele woningen werden delen van de kip en de haan aangetroffen. Door de eigenaar van de dieren, een uitbater van een horecagelegenheid aan de Kleine Koppel, werd aangifte gedaan. De eigenaar gaf tevens aan dat hij nog een andere haan en kip mist. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.