Politie Haaglanden

Persberichten 5 september

Haaglanden, 05-09-2006

Wildplasser geeft valse naam
Den Haag - Een 41-jarige man uit Den Haag werd maandag 4 september rond 21.00 uur aangehouden voor het wildplassen tegen een bus op het Prins Hendrikplein. De verdachte kon geen legitimatie tonen en aan het politiebureau gaf hij een valse naam op. Hij kon met meerdere bekeuringen op zak weer naar huis.

Automobilist rijdt bromfietser aan
Den Haag - Een 25-jarige bromfietser uit Den Haag werd maandag 4 september rond 11.30 uur slachtoffer van een aanrijding met een 47-jarige automobilist uit Den Haag. De automobilist sloeg rechtsaf op de Wolmaranstraat en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Oproep getuigen: diefstal uit woning
Den Haag - Een 11-jarig meisje uit Den Haag kwam maandag 4 september rond 14.00 uur bij haar woning aan het Vrijstaathof, toen zij zag dat er was ingebroken. Eerder was zij in het portiek twee mannen tegengekomen met een tas die zij herkende. De tas en andere diverse goederen bleken uit de woning te zijn weggenomen. Het signalement van één van de verdachte is een kalende man, gekleed in een zwarte jas met krokodillen logo en een spijkerbroek. Van de tweede verdachte is het signalement onbekend. Getuigen die informatie hebben over deze inbraak worden verzocht contact op te nemen met politiebureau De Heemstraat via: 0900 - 8844.

Met drank op achter het stuur
Den Haag - De politie hield dinsdagnacht om 01.30 uur op de Melis Stokelaan een 31-jarige man uit Den Haag aan voor het rijden onder invloed met een personenauto. De politie wilde de man op het Kaapseplein controleren, maar hij negeerde het stopteken en ging er vandoor. Na een zoektocht in de omgeving, ontdekte de politie de auto. Zij zagen de verdachte in de buurt van het voertuig lopen en herkenden hem als de bestuurder. Aan het politiebureau bleek de verdachte 590 ugl aan alcohol in zijn bloed te hebben en dat hij zonder rijbewijs had gereden.

Snelheidovertreders beboet
Den Haag Maandag 4 september is op verschillende tijdstippen op de Waldorpstraat en de Binckhorstlaan de snelheid van passerende voertuigen gecontroleerd. In totaal controleerde de politie 1564 voertuigen gecontroleerd, waarbij 287 processen verbaal zijn uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid binnen de bebouwde kom bedroeg 94 km per uur. Bij een controle op de Waldorpstraat op het dragen van een autogordel tijdens het besturen van een voertuig, kregen 21 van de 250 bestuurders, een proces-verbaal voor het niet dragen van een gordel.

Met schep autoruiten ingeslagen
Den Haag Maandag 4 september omstreeks 17.45 uur heeft een 34-jarige man de ruiten van een auto aan het Mr. J. Meermanerf met een schep ingeslagen. Hij werd aangehouden voor vernieling en bekende.

Dronken achter het stuur
Den Haag- Een 38-jarige Haagse automobilist trok de aandacht van surveillerende politieagenten toen hij gisteravond slingerend over de Strandweg reed. De Hagenaar werd aan de kant van de weg gezet en moest een blaasproef doen. Hij blies 765 ugl. Hij kreeg proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Diefstal uit schuur
Zoetermeer - Een 15-jarige Hagenaar is maandag 4 september op de Parijsstraat aangehouden nadat hij op heterdaad was betrapt bij een diefstal uit een schuur. Omstreeks 12.00 uur zagen bewoners uit die straat hoe de verdachte goederen uit hun schuur en tuin probeerde weg te nemen. Toen de verdachte in de gaten had dat de bewoners hem hadden gezien, ging hij er vandoor. Hij werd door de zoon des huizes (32-jarige Zoetermeerder) in de omgeving aangehouden en daarna overgedragen aan de politie.

Inbrekers op heterdaad betrapt
Westland De politie heeft vannacht omstreeks 2.00 uur in Maasdijk een 29-jarige verdachte van inbraak op heterdaad betrapt. Politieagenten gingen naar aanleiding van een inbraakmelding naar een kas in Maasdijk, waar al eerder assimilatielampen waren gestolen. In de kas werden de agenten geconfronteerd met twee verdachten, die bij het zien van de politie probeerden de vluchten. Een van de verdachten wist via de tuin weg te komen, de ander kon worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 29-jarige man uit Hoek van Holland. In de kas stonden twee dozen met zon 80 uitgedraaide assimilatielampen klaar om door inbrekers te worden meegenomen.

Aangehouden met gestolen brommer
Rijswijk Een 16-jarige jongen is gistermiddag omstreeks 16.30 uur na een achtervolging aangehouden met een gestolen brommer. De verdachte werd op de Delftweg langs de Vliet samen met twee andere jongens op een brommer staande gehouden door een motoragent. Terwijl de agent de brommers en hun bestuurders controleerde, sprong de 16-jarige ineens op zijn brommer en ging hij er vandoor. De motoragent zette de achtervolging in, die via het viaduct over de A4 aan de andere kant van de Vliet eindigde. Even leek de agent de 16-jarige kwijt te raken toen deze met zijn brommer bij het Octrooibureau een trap afreed. Op het terrein van de Haagsche Courant kwam de jongen echter ten val en kon hij worden ingerekend. De bromfiets bleek gestolen. De 16-jarige moet zich later bij de rechter verantwoorden. De moeder van de 16-jarige verzocht de politie om zijn oren te wassen.

Vrouwen ontvreemden grote hoeveelheid goederen
Leidschendam - Maandagmiddag 4 september zijn twee vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De verdachten bekenden dat zij bij meerdere zaken goederen hadden ontvreemd. Nader onderzoek wees uit dat de 38 jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel en de 19 jarige Rotterdamse, op de bewuste middag minstens acht winkels in winkelcentrum Leidschenhage gedupeerd hebben. De gestolen goederen zijn in beslag genomen.

Politie betrapt fietsendieven op heterdaad
Leidschendam - Op maandagavond 4 september hebben agenten twee verdachten van fietsendiefstal in Leidschenhage gehinderd bij hun werkzaamheden. Een 50-jarige Hagenaar en een 23-jarige man uit Pijnacker hadden geen verklaring voor het feit dat ze gereedschap en een verbroken slot in hun handen hadden. Beide mannen zijn aangehouden.