Vluchtelingenwerk Nederland

5 september 2006

VluchtelingenWerk Nederland geschokt over veelheid fouten Schipholbrand

VluchtelingenWerk Nederland is geschokt over de resultaten uit het conceptrapport over de Schipholbrand, zoals maandagavond door NOVA gepresenteerd. De grote hoeveelheid fouten op alle fronten roept veel verontwaardiging op bij de organisatie.
`Je zou verwachten dat de betrokkenheid van drie partijen (Dienst Justitiële Inrichtingen, de Rijksgebouwendienst en de Gemeente Haarlemmermeer), voor een controlerende werking zorgt, zodat de veiligheid gewaarborgd wordt. Maar het schijnt niet op één plek mis te zijn gegaan, maar overal', aldus een onthutste Edwin Huizing, directeur VluchtelingenWerk Nederland.

Ook het feit dat Justitie eerdere waarschuwingen in de wind heeft geslagen, is reden tot zorg. `Het opsluiten van mensen betekent dat je als overheid de volledige verantwoordelijkheid neemt voor de veiligheid van deze mensen.'

VluchtelingenWerk Nederland hoopt dat het definitieve rapport nu snel op tafel komt. VluchtelingenWerk roept de minister met klem op onmiddellijk maatregelen te nemen, waarmee de brandveiligheid in de andere locaties gegarandeerd wordt, zodat rampen als deze niet meer voor kunnen komen.