Gemeente Berkel en Rodenrijs


Gezellige drukte bij politiek café
Politiek cafe Tijdens de jaarlijkse Berkelse braderie op 2 september was er, evenals vorig jaar, een politiek café georganiseerd. Dit jaar in verband met de dubbele verkiezingen op 22 november a.s. ( gemeenteraad- en Tweede Kamer verkiezingen ) met een bijzonder accent. Vertegenwoordigers van 5 politieke partijen uit Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk gingen met elkaar en het publiek onder leiding van de T.V.-Rijnmond presentator Gert van 't Hof in discussie over allerlei thema's die de bevolking van de 3-B-gemeenten bezighouden.

Omdat het nog maar vier maanden tot de fusie van de nieuwe gemeente Lansingerland is, waren uit alle drie de dorpen politieke kopstukken uitgenodigd.
Na de opening door burgemeester de Goeij werden de deelnemers getest op hun kennis van hun dorpen aan de hand van een aantal vragen. Bijvoorbeeld: "Welk van de 3 dorpen is het oudst ? ( Berkel en Rodenrijs ). De vraag " Noem eens twee wethouders uit de drie gemeenten " leverde geen enkel probleem op ( er stonden er al een paar achter de tafels ), evenals het antwoord op de vraag, hoelang de 3 burgemeesters samen "aan het bewind " zijn ( 14,5 jaar ). Blij met bloemen
Aan de hand van een aantal stellingen konden de politici door middel van een conducteursbordje groen (mee eens) of rood (mee oneens) aangeven om hun standpunt aangeven. In twee rondes van ongeveer een uur konden zo de standpunten van de diverse partijen naar voren gebracht worden. Na afloop van elke ronde deelde Mevr. de Goeij een bos bloemen uit aan de opvallendste bijdrage aan de discussie. In beide gevallen koos zij daarvoor een burger-bezoeker uit.

Vragen en meningen van bewoners

Conducteursbordjes
Op een professionele en speelse manier wist Gert van 't Hof de politici uitspraken te ontlokken die voor anderen aanleiding vormden daarop - soms behoorlijk fel - te reageren. Zowel de VVD, de PvdA, de CU, het CDA als Leefbaar 3B ,later aangevuld met de Lijst Pim Fortuyn, waren na afloop tevreden over het sfeervol en gezellig verlopen debat.

Laatste wijziging website: 05 september 2006
Copyright © 2003-2006 Gemeente Berkel en Rodenrijs