Politieberichten Lekstroom, 11.05 uur

Utrecht, 05-09-2006

Onder invloed

VIANEN Een 43-jarige bestelbusbestuurder uit Culemborg is dinsdagavond aangehouden voor rijden onder invloed.

De man reed omstreeks 22.00 uur met hoge snelheid over de Rijksweg A27 ter hoogte van Vianen en werd tot stoppen gemaand. Een blaastest wees uit dat de man te diep in het glaasje had gekeken en dus werd hij aangehouden. De uitslag van de ademanalyse op het politiebureau bedroeg 495 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Vrouw vernielt ruit

IJSSELSTEIN - Voor het vernielen van een ruit van een woning aan de Touwlaan, is maandag een 43-jarige vrouw uit IJsselstein aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 21.55 uur de melding dat een vrouw in beschonken toestand een woning aan het vernielen was. Agenten troffen de vrouw op de Touwlaan aan en hielden haar aan. Vermoedelijk lag de aanleiding van de vernieling in de relationele sfeer. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Aangehouden na bedrijfsinbraak

IJSSELSTEIN Na een inbraak uit een bedrijf aan de Noord IJsseldijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag 5 september twee verdachten aangehouden.

Omstreeks 03.50 uur kwam bij de politie een inbraakmelding van een bedrijf aan de Noord IJsseldijk binnen. De verdachte(n) waren al ontkomen en vermoedelijk per auto gevlucht in de richting Utrecht. Surveillerende agenten vatten post en zagen op de Europalaan in Utrecht een auto rijden. De auto stopte op de Nieuw Amsterdamlaan voor een woning en agenten troffen voor de woning een 29-jarige man uit Utrecht en een 35-jarige vrouw uit Utrecht aan. In de auto waarin de vrouw zat, werd een stofzuiger gevonden die vermoedelijk is buit gemaakt bij de inbraak eerder die nacht. De betrokkenheid van de 29-jarige man uit Utrecht wordt nader onderzocht. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.