Politieberichten Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 05-09-2006

Getuigen beroving gezocht

ABCOUDE In de vroege morgen van maandag 4 september is op Amsterdamsestraatweg een vrouw met geweld van haar tas beroofd. De politie vraagt getuigen om hulp bij het onderzoek naar de verdachten.

Omstreeks 00.50 uur reed een 21-jarige vrouw uit Amsterdam op haar scooter van Amsterdam richting Baambrugge over de Amsterdamsestraatweg. Ter hoogte van caravanhandel Vervat kwamen twee onbekende mannen op een scooter zonder verlichting de vrouw tegemoet rijden. De vrouw ontweek het duo en reed naar de andere kant van de weg. Ter hoogte van de bushalte zag het slachtoffer nog een automobilist rijden die ze om hulp vroeg, maar de auto stopte niet. De verdachten lieten hierna de vrouw stoppen, spraken haar aan en sloegen haar meerdere malen fors. Daarna werd zij van haar tas beroofd en reden de mannen verder richting Amsterdam.

De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten en vraagt getuigen, bijvoorbeeld de bestuurder van de zilvergrijze vijfdeursauto, te bellen met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.

Autogordelcontrole

VINKEVEEN / MIJDRECHT De politie heeft maandagavond 4 september een verkeerscontrole gehouden op de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen en de Bozenhoven in Mijdrecht. In totaal kregen 8 bestuurders een bekeuring omdat zij de verplichte autogordel niet om hadden.

Onder invloed

WOERDEN Een 55-jarige bestelbusbestuurder uit Zaandam is dinsdagavond aangehouden voor rijden onder invloed.

De man reed omstreeks 21.15 uur over de Europabaan en werd tot stoppen gemaand voor een blaastest. Die wees uit dat hij te diep in het glaasje had gekeken en dus werd de man aangehouden. De uitslag van de ademanalyse op het politiebureau bedroeg 505 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.