Politieberichten stad Utrecht, 11.10 uur

Utrecht, 05-09-2006

Verdachte van steekpartij aangehouden

(Zie persberichten Stad Utrecht dd 16 augustus 2006)

UTRECHT Naar aanleiding van de steekpartij op de Van Lawick van Pabstlaan in de wijk Veldhuizen in Leidsche Rijn heeft de politie op donderdag 24 augustus een verdachte, een 31-jarige man uit De Meern, aangehouden.

Op 15 augustus werd op de Van Lawick van Pabstlaan een man slachtoffer van een steekpartij. Omstreeks 08.40 uur liep de man, een 41-jarige inwoner van Utrecht, op een parkeerplaats aan de achterzijde van de Van Lawick van Pabstlaan. Een voor hem onbekende man benaderde hem en stak hem meerdere malen met een scherp voorwerp en vluchtte te voet weg richting Heldammersingel. De aanleiding van de steekpartij heeft de politie in onderzoek.

Het slachtoffer kon zelf hulp inschakelen en werd per ambulance naar het UMC vervoerd. Het slachtoffer maakt het op dit moment goed. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van het incident of kunt u hier iets meer over vertellen? Belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, via tel: 0900-8844.

Grote verkeerscontrole

UTRECHT De politie van het district Paardenveld heeft maandag een grote verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 77 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Verder moesten 252 bestuurders blazen, maar niemand had te veel gedronken.

De controle s avonds rond 22.00 uur vond plaats op de Knipstraat. Daarbij waren ook politiemensen van de Regionale Verkeersdienst betrokken, alsmede toezichthouders, de douane en de belastingdienst. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel (27) en het niet kunnen tonen van rij- en kentekenbewijs (23). Verder kregen vijf bestuurders een bon wegens niet-handsfree bellen, en vijf voertuigen bleken niet apk-gekeurd.

Verder schreven de agenten bekeuringen uit voor onverzekerd rijden, onjuiste/onvoldoende verlichting, rijden door rood, ondeugdelijke remmen, kind voorin zonder goed kinderbeveiligingsmiddel, rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en kenteken niet zichtbaar. Ook bromfietsers werden aan controle onderworpen. Dat leverde bekeuringen op voor het niet dragen van een helm danwel geen goedgekeurde helm, en het hebben van een onjuiste uitlaat.

Een 24-jarige Utrechter werd aangehouden omdat hij geen gordel droeg, geen rijbewijs kon tonen en in een onverzekerde auto reed. Met drie bekeuringen mocht hij weer vertrekken.

Twee aanhoudingen om graffiti

UTRECHT- Een 19-jarige vrouw en een 20-jarige man uit Utrechts zijn maandag aangehouden wegens het spuiten van graffiti. Een getuige meldde omstreeks 16.15 uur bij de politie dat twee graffiti-spuiters actief waren op de Oosterkade. Agenten troffen de verdachten in de buurt aan. Zij bleken in het bezit van spuitbussen verf en werden daarop aangehouden. De vrouw wees een hekwerk aan waar zij een tag had gespoten. Dezelfde tag bleek ook op twee panden te staan. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autokraker gepakt

UTRECHT Een 20-jarige Utrechter, die ambsthalve bekend is bij de politie, kon maandag worden aangehouden op verdenking van een autokraak. Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een auto op het Cremerplein. Toen de agenten arriveerden, zagen zij nog net twee mannen wegrijden op een scooter. De agenten zetten de achtervolging in, maar verloren de scooter uit het oog. Op hetzelfde moment kwam bij de politie de informatie binnen dat het duo een kwartier daarvoor had getankt. De bijrijder werd van de camerabeelden herkend als de 20-jarige man. Hij werd op het Herderplein aangehouden en is in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Fietsendieven gepakt

UTRECHT Een 37-jarige veelpleger uit Utrecht is maandag aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen de hun bekende fietsendief omstreeks 20.30 uur rondstruinen op het Moreelsepark. Ze hielden hem in de gaten en zagen hoe hij de voorwielen uit twee fietsen haalde. Vervolgens zette hij een van de wielen in een ander fiets. De agenten volgden hem en zagen hoe hij even verderop het slot van deze fiets openbrak. Daarop is hij aangehouden en in verzekering gesteld.

Ook een 35-jarige veelpleger uit Utrecht liep maandag tegen de lamp. Getuigen zagen hoe de man tot twee maal toe probeerde een fiets te stelen op de hoek van de Van Bijnkershoeklaan en de Adm. Helfrichlaan. Bij zijn derde poging belden zij de politie. Aan de hand van het signalement kon de man worden getraceerd op de Bartoklaan. De fiets die hij bij zich had, vertoonde echter geen braaksporen. Getuigen herkenden de man echter voor 100 procent. Daarop werd hij aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Getuigen gezocht van schennispleging

VLEUTEN Een 12-jarig meisje uit Vleuten is maandagochtend lastiggevallen door een schennispleger. Omstreeks 08.00 uur liet het meisje honden uit op de Smalle Themaat toen zij een man zag in een kleine tot middelgrote donkerblauwe auto. Op het moment dat zij hem wilde passeren, stapte hij uit en toonde zijn geslachtsdeel. Ook sprak hij haar aan.

Het meisje rende naar huis en belde direct de politie. Het gaat om een blanke man van circa 30 jaar oud met een mager postuur en een lengte van ongeveer 1.75 meter. Hij heeft gemillimeterd bruin haar en droeg een blauw/wit horizontaal gestreept poloshirt en een blauwe spijkerbroek. De politie zoekt getuigen van het voorval en verzoekt hen contact op te nemen met de politie van het bureau Marco Polo: 0900 88 44.