Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -

DELTA NV BESTEEDT IT-INFRASTRUCTUUR KANTOORAUTOMATISERING

EN GEDEELTE APPLICATIEBEHEER UIT AAN ATOS ORIGIN

Utrecht/Middelburg, 5 september 2006 -- Atos Origin, de toonaangevende IT-dienstverlener, heeft een overeenkomst gesloten met het Zeeuwse multi-utilitybedrijf DELTA voor de uitbesteding van haar IT-infrastructuur, kantoorautomatisering (ruim 2000 werkplekken) en een gedeelte van haar applicatiebeheer. Het contract met een significante waarde gaat in per 1 oktober 2006 en heeft een looptijd van 7 jaar. Onderdeel van de overeenkomst is de overgang van ruim 20 DELTA-medewerkers naar Atos Origin.

De overeenkomst heeft als bijzonderheid dat afspraken zijn gemaakt over de end-to-end service level-afspraken op basis van de volledige beschikbaarheid van de IT per bedrijfsproces van DELTA. Wilbert Kieboom, CEO van Atos Origin Noord Europa: Met deze overeenkomst wordt de levering van IT-diensten aan DELTA direct gekoppeld aan de primaire bedrijfsprocessen. Onze aanpak waarbij we een end-to-end verantwoordelijkheid nemen, voegt voor DELTA rechtstreeks waarde toe aan haar kernprocessen. Flexibiliteit en ondernemerschap gelden in deze overeenkomst als belangrijke kernwaarden."

DELTA is in 1991 ontstaan uit een fusie tussen Watermaatschappij Zuid West-Nederland (WMZ) en de Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij (PZEM). Inmiddels is DELTA een bedrijf met een breed pakket multi-utilitydiensten en producten, zoals elektriciteit, gas, water, milieudiensten, radio- en televisiesignalen (ook op de kabel), internet via de kabel en digitale telefonie. DELTA begeeft zich meer en meer buiten haar oorspronkelijke provinciegrenzen en heeft ook aspiraties om internationaal zijn vleugels uit te slaan. De overeenkomst met Atos Origin helpt DELTA om flexibiliteit, continuïteit en kostenbeheersing te realiseren , aldus Willem Keus, CFO van DELTA.

Over Atos Origin

Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van 5,5 miljard euro in veertig landen met een werknemers-aantal van ruim 47.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (