Ingezonden persbericht


CipherTrust voegt functionaliteit toe aan emailbeveiliging Bedrijven kunnen tot 80% van ongewenste emails blokkeren

CipherTrust, leverancier van beveiligingsoplossingen voor elektronische communicatie, komt met een vernieuwde versie van zijn beveiligingsappliance Edge. Op basis van het reputatieanalyse-systeem TrustedSource beschermt Edge tegen emailbedreigingen. Tot 80 procent van de email uit verdachte bron kan daarmee vermeden worden.

Wereldwijd worden dagelijks 50 miljard emails verstuurd. Onderzoek van CipherTrust wijst uit dat dit 25% meer is dan een half jaar geleden. Het bedrijf verwacht dat het aantal emails toeneemt tot 100 miljard in 2008. Met dat aantal emails neemt ook het risico van bedreigingen toe. CipherTrust Edge selecteert de emails al vóór het toetreden tot het netwerk. Deze oplossing is speciaal geschikt voor grote bedrijven, die tot enkele miljoenen emails per uur in behandeling hebben. Door de inzet van het reputatieanalyse-systeem krijgen 'goede' afzenders verbinding en worden 'slechte' geweerd. Bij twijfel voert het systeem een check uit ter verificatie van de zender.

Verbeteringen
CipherTrust Edge neemt weinig bandbreedte in beslag, sluit aan op alle mail servers en email beveiligingsproducten en beschermt tegen zombies en virussen. De vernieuwde functionaliteiten betreffen onder meer een verbeterde performance, een geavanceerde verificatie, anti-virusbescherming en een gebruiksvriendelijke rapportage.

Enkele klanten die de nieuwe appliance in de afgelopen maanden ingezet hebben, rapporteren tot 80% minder emailvolume en tot 60% verminderd bandbreedte-gebruik door verminderd emailverkeer. Ook melden zij besparingen door de heldere rapportage en efficiënte storage. Ten slotte is de beheertijd sterk verminderd, omdat minder emailverkeer ook minder beveiliging vereist.

Prijs en beschikbaarheid
CipherTrust Edge versie 2.1 is per direct verkrijgbaar vanaf ¤ 15.595.

Over CipherTrust
CipherTrust levert beveiliging voor digitale communicatie in de vorm van oplossingen voor diverse netwerklagen. Het beschermt zowel tegen inkomende gevaren zoals spam, virsusen, intrusions en phishing, als overtredingen tegen beleid en regelgeving van uitgaand verkeer. CipherTrust beschermt het mailverkeer van het grootste aantal bedrijven wereldwijd door het intelligente, structurele patroongebaseerde onderzoekssysteem TrustedSource (www.trustedsource.org). CipherTrust is privaat gefinancierd met steun van enkele Venture Capitalists. Meer informatie: www.ciphertrust.com

Meer persinformatie en/of afbeeldingen in hoge resolutie: Wisse Kommunikatie
Francine Loos
Telefoon 026 443 1523
Email francine.loos(at)wisse-worldcom.nl