Ingezonden persbericht


Yarden gaat samenwerking aan met drie organisaties

Yarden gaat op het gebied van voorlichting rond het levenseinde samenwerken met Humanitas, het Humanistisch Verbond en de Stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding. Daartoe hebben de voorzitters van de vier partijen op 31 augustus 2006 in Hotel 'De Wageningse Berg' te Wageningen de overeenkomst ondertekend. Daarmee is een informeel reeds bestaande samenwerking officieel gemaakt.

Een concreet resultaat is de reeds enkele jaren lopende activiteit 'Praten over de dood, hoe doe je dat?'. In een serie van zeven bijeenkomsten praten belangstellenden over even zo vele aspecten van het levenseinde en de uitvaart. Voorlichting en bewustwording zijn de sleutelwoorden bij het organiseren van de gespreksgroepen. Meer dan duizend mensen namen al aan een dergelijke groep deel. Het gaat hier niet om lotgenotencontact en verliesverwerking; de deelnemers staan volop in het leven. Het secretariaat van 'Praten over de dood, hoe doe je dat?' is gevestigd bij Yarden: telefoon 088 927 3927; e-mail pratenoverdedood@yarden.nl.

Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die verzekeringen en verzorging aanbiedt. Maximale aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Want een uitvaart dient een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis te zijn. Het bedrijfsmotto 'Iedere uitvaart uniek' is bij Yarden dan ook meer dan een mooie belofte. Het is een vanzelfsprekendheid. Yarden telt circa 870.000 verzekerden, is marktleider met 18 crematoria, beschikt over 45 uitvaartcentra en is betrokken bij ruim 35.000 crematies en uitvaarten per jaar.