Ingezonden persbericht


Jonge Democraten teleurgesteld over aanpak hypotheekrenteaftrek D66

De Jonge Democraten, de politieke jongerenorganisatie verbonden aan D66, vinden dat het instellen van een staatscommissie die de hypotheekrenteaftrek gaat onderzoeken niet ver genoeg gaat. "Het is voor jongeren vrijwel onmogelijk om een huis te kopen. Zo'n groot probleem verdient een concreet plan van aanpak." zegt voorzitter Reinout de Vries van de Jonge Democraten. "Het belemmert de instroom van starters op de woningmarkt en we moeten daarom echt af van de hypotheekrenteaftrek."

De Jonge Democraten zijn wel verheugd dat het persoonsgebonden budget voor het hoger onderwijs in het programma terecht is gekomen. Met dit vouchersysteem worden studenten vrijer gelaten om tijdens hun studie bestuursfuncties te doen, zonder dat ze collegegeld betalen voor vakken die ze niet volgen. "Het idee komt uit de koker van de Jonge Democraten, en we proberen het al enkele jaren aan de man te brengen," zegt voorzitter Reinout de Vries. Bovendien zijn de jongeren tevreden met de investering van 6 miljard euro extra in het onderwijs.

Verder profileert D66 zich als een liberale en toekomstgerichte partij. Zo wordt de AOW-leeftijd verhoogd naar 67 jaar en wordt uitsluiting van grote groepen mensen in de woningwarkt en de arbeidsmarkt tegengegaan. "Jongeren kunnen tevreden zijn met een partij als D66 die de solidariteit tussen generaties nog wel hoog in het vaandel heeft staan," zegt De Vries. "Maar in een toekomstgericht programma kan de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek echt niet ontbreken."


---