Politie Gelderland-Midden

Mond op hond beademing, dier gered

Publicatiedatum: 5-9-2006 11:54:23

Zevenaar - Op de Weilburglaan in Zevenaar is maandagavond een hond van verstikkingsdood gered na kunstmatige beademing en reanimatie. Het dier, een anderhalf jarige Bordeauxdog, zat aan een riem op een balkon bij een woning. Door nog onbekende oorzaak viel het dier van het balkon waarbij de hond aan zijn riem bleef hangen.

Buurtbewoners wisten het dier uit zijn benarde positie te bevrijden door de riem los te snijden. De hond vertoonde intussen echter geen levenstekenen meer. Een omstander begon direct het dier te beademen en hartmassage toe te passen. Daarbij werd geassisteerd door personeel van een toevallig passerende ambulance en werd het dier zuurstof toegediend. Daarna bleek de hond weer teken van leven te geven. Door de politie is de hond naar een dierenarts gebracht. Het dier maakt het naar verluid goed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Machinist gewond door gekantelde kraan

Publicatiedatum: 5-9-2006 11:53:39

Bemmel - Een 41-jarige kraanmachinist uit Breukelen is maandagmiddag in Bemmel gewond geraakt nadat hij gedeeltelijk onder zijn gekantelde kraan terecht was gekomen. De man is met onder meer beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer was omstreeks half vier aan het werk op het Kattenleger, ter hoogte van de Plak. Volgens zijn verklaring was de machinist op een talud aan het werk toen de kraan, een minigraafmachine, omsloeg. Daarbij was een been van het slachtoffer klem komen te zitten onder de arm van de machine. De man had zichzelf met behulp van een spade weten te bevrijden, waarna hij zelf om hulp had gebeld. Het slachtoffer is per ambulance naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. Bij het ongeval was ook de Traumahelikopter ingezet. Door de politie is de Arbeidsinspectie ingeschakeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Fietsers botsen, Duivenaar gewond

Publicatiedatum: 5-9-2006 11:52:41

Westervoort - Bij een botsing tussen twee fietsers op de Noord Parallelweg in Westervoort is maandagmiddag een 50-jarige man uit Duiven gewond geraakt. De man had vermoedelijk een gebroken heup opgelopen en moest naar het ziekenhuis. De andere fietser, een 12-jarige jongen uit Westervoort, was - op een kleine schaafwond na - ongedeerd gebleven. Volgens getuigen reed de jongen rond kwart over vier op de verkeerde weghelft toen hij voor het viaduct over de Rivierweg linksaf wilde slaan. De Duivenaar kwam hem op dat moment tegemoet rijden. Beiden konden een aanrijding niet meer voorkomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vijf man aangehouden na ruzie op paardenmarkt

Publicatiedatum: 5-9-2006 11:52:05

Elst - De politie heeft maandag gedurende de Elster paardenmarkt op het Europaplein vijf mannen opgepakt na ongeregeldheden. Omstreeks half vier zou er bij een café ruzie zijn ontstaan tussen enkele bezoekers en werd de politie te hulp geroepen. Een van de betrokkenen, een 38-jarige Elstenaar, werd daarbij door de politie ontzet en meegenomen naar het bureau. Drie andere Elstenaren van 25, 26 en 44 jaar die deel uitmaakten van een groep werden later ook aangehouden omdat ze niet wilden vertrekken nadat agenten hen dat bevolen hadden. Een 36-jarige man uit Kamperveen vond het daarbij nodig een van de agenten ten overstaan van omstanders te beledigen. Ook hij werd aangehouden. Alle vijf mannen zijn in de loop van de avond met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De man uit Kamperveen had van justitie een boete gekregen van 260 euro wegens belediging.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---