Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 september 2006

Fietsster gewond naar ziekenhuis

Hengelo

Een 36 jarige vrouw uit Hengelo is op maandag 4 september om 14.15 uur gewond geraakt bij een ongeval in haar woonplaats. De vrouw reed op haar fiets over de Deurningerstraat. Op het moment dat zij de geparkeerde auto van een 39 jarige Hengelose wilde passeren opende de automobiliste net haar portier. De fietsster werd geraakt en kwam ten val. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-112848)

Meisje betreurt fietsendiefstal en meldt zich bij de politie

Oldenzaal

De politie hield op maandag 4 september om 17.10 uur een 16 jarig meisje uit Oldenzaal aan. Het meisje had op 29 augustus jl. een fiets weggenomen bij het station in haar woonplaats. Zij kreeg spijt van de diefstal en meldde zich maandag bij de politie. Na verhoor en overdracht van de fiets mocht het meisje het politiebureau verlaten. De fiets is inmiddels teruggeven aan de 50 jarige Oldenzaalse eigenaresse. Tegen de 16 jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-112912)

Verdachte van mishandeling aangehouden

Enschede

De politie heeft op maandag 4 september om 23.45 uur een 38 jarige man uit Enschede in zijn woning aan de Markveldebrink aangehouden en voor verhoor meegenomen. De man had op zaterdagavond 2 september om 21.00 uur een buurjongen ernstig mishandeld en hem met de dood bedreigd. De 18 jarige buurjongen ondervond die avond geluidsoverlast van de 38 jarige man. Hij ging naar de woning van de man om te vragen of het wat rustiger kon. De 38 jarige onstak in woede en viel de jongen aan. Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan neus en mond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij deed bij de politie aangifte van mishandeling en bedreiging. De politie maakt proces-verbaal op. (06-112202)

Negen auto's vernield; politie zoekt getuigen

Enschede

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen over de auto's die op de Graeshoek in Enschede zijn vernield. De politie kreeg op maandag 4 september om 20.00 uur een melding van een gedupeerde. Ter plaatse bleek dat er negen auto's waren vernield. De auto's stonden geparkeerd aan de rechterzijde van de flat, gelegen aan de Oldemeulenhoek. Bij alle auto's werd de motorkap bekrast. Onduidelijk is tussen welke tijdstippen de vernielingen hebben plaatsgevonden. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Tevens worden gedupeerden die zich nog niet bij de politie gemeld hebben opgeroepen dit alsnog te doen. (06-113028)

Drie verdachten van diefstal frisdrank aangehouden

Almelo

De politie hield op maandag 4 september om 18.40 uur op de Ootmarsumsestraat in Almelo drie Almelose mannen van 46, 31 en 28 jaar aan. De drie hadden bij een horecagelegenheid twee kratjes frisdrank gestolen. De eigenaar had hen op heterdaad betrapt en belde de politie. De drie verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en later op de avond in verzekering gesteld. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of de drie voor meerdere soortgelijke diefstallen verantwoordelijk zijn. (06-113008)

Noot:
Sonja Eerhard: 053-4555588