AutoRai

De nieuwe Lancia Ypsilon maakt werelddebuut

(9/5/2006)
De nieuwe Ypsilon maakt zijn werelddebuut tijdens het 63^ste Internationale Filmfestival van Venetië. De auto ziet er niet alleen nog beter uit, hij biedt tevens meer opties, zit vol verfijnde technologie en is krachtiger geworden.
Lancia viert dit jaar haar 100 jarig bestaan. In die eeuw heeft het Italiaanse merk zich ontplooid tot een kwaliteitsmerk dat garant staat voor prestaties, luxe, stijl en comfort. Om het jubileum te vieren heeft het Italiaanse merk gekozen een eerbetoon te brengen aan de film. Dit doet Lancia door het 63^ste Internationale Filmfestival van Venetië te sponsoren middels 32 autoâs beschikbaar te stellen (waaronder de Musa, Phedra en Thesis). Tevens is het internationale filmfestival het decor voor de wereldpremière van de nieuwe Lancia Ypsilon. Kortom Lancia is klaar de hoofdrol in het magistrale Venetië te gaan spelen.

Onderscheidend
De nieuwe Ypsilon is bedoeld voor de automobilist die zich wil onderscheiden.

Door innerlijke- en uiterlijke aanpassingen voldoet de nieuwe Ypsilon aan de laatste trends en mode. Tevens zijn er nieuwe benzine- en dieselmotoren in het gamma opgenomen. Het model biedt een rijke keus uit verschillende kleurcombinaties en opties. Er is keus uit vier verschillende uitrustingniveaus te weten Silver, Oro Bianco, Oro Giallo en Platino.

Opvallende wijzigingen aan de nieuwe Ypsilon zijn de grille en speciale details die verschillen per uitrustingsniveau. In detail betekent dat: een sportieve metaalkleurige kleurige grille op de âSilverâ uitvoering, een verchroomde grille op de âOro Biancoâ en â Oro Gialloâ en een chromen grille op de âPlatinoâ versie.

Nieuw zijn ook de kleuren waarin de auto verkrijgbaar wordt. Er is maar liefst keus uit 15 verschillende en 9 two-tone bodykleurstellingen; een grotere kleurkeuze in zijn segment is er niet!

Het interieur verwelkomt bestuurder en passagiers. Er is alleen gewerkt met de meest verfijnde materialen, de achterbank is in lengte verstelbaar om het comfort te optimaliseren en binnen is gebruik gemaakt van kleurstellingen die passen bij de buitenkant van de auto.

Meer vermogen en verfijnde technologie
De nieuwe Ypsilon verzekert topprestaties. Dit is mede te danken aan de 5 beschikbaren motoren die nu nog krachtiger zijn geworden en nog schoner voor het milieu. Er is keus uit twee nieuwe MultiJet motoren (een 75 pk sterke 1.3 16v en een 90 pk sterke 1.3 16v) die beide gekoppeld zijn aan een handgeschakelde versnellingsbak of een gerobotiseerde sequentiële transmissie, beter bekend als DFN (Dolce Far Niente, oftewel: het is fijn om niets te doen). Deze twee turbodiesels worden bijgestaan door feestelijke benzinemotoren. Er is keus uit een 95 pk sterke 1.4 16v die gekoppeld kan worden aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een gerobotiseerde sequentiële DFN transmissie. De andere optie is de 77 pk sterke 1.4 8v die gekoppeld is aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze laatste motor is een van de zuinigste in zijn klasse. Hij verbruikt slechts 5,5 liter op elke 100 kilometer. De laatste keus qua motoren is de reeds beproefde 60 pk sterke 1.2 8v die trekkracht combineert met comfortabel en verfijnd stuur- en weggedrag.

Het laatste technische hoogstandje is tot stand gekomen door samenwerking tussen Microsoft en FIAT Auto. Blue&Me^(TM) biedt de mogelijkheid om met een mobiele telefoon voorzien van Bluetooth(TM) handsfree te kunnen bellen. Tevens is het mogelijk om digitale muziekbestanden via een aangesloten memory stick te beluisteren. Nieuw is de SMS-reader, hiermee is het mogelijk om het Blue&Me^(TM) systeem een SMS te laten voorlezen. De SMS hoeft dus niet meer op het scherm van de telefoon afgelezen te worden. Dit verhoogt uiteraard de verkeersveiligheid, omdat men de aandacht op de weg kan houden.

Veel Ypsilon
De âYpsilon Silverâ is bedoeld voor de jongere bestuurder die zijn autodroom hiermee laat uitkomen. Er is keus uit vele kleurstellingen en binnen is gebruik gemaakt van hightech materialen.

De â Ypsilon Oro Biancoâ mikt op de sportieveling met stijl. Hij heeft een chromen grille, in het interieur is gewerkt met sportieve materialen en er is keus uit diverse kleurstellingen. Natuurlijk is de âOro Biancoâ ook leverbaar met de 90 pk sterke 1.3 16v en de 95 pk sterke 1.4 16v MultiJet.

De â Oro Gialloâ is voor diegene die graag zelf bepaalt. Keus om de auto zowel uiterlijk als motorisch te verpersoonlijken is dan ook ruimschoots voorhanden. De DFN gerobotiseerde sequentiële versnellingsbak behoort tot een van de vele mogelijkheden. Op de âOro Biancoâ en de âOro Gialloâ uitvoeringen zit standaard onder andere een radio/cd-speler en handmatige climate control.

De âYpsilon Platinoâ zal zeker ook de meer volwassen bestuurder aanspreken. De elegante verschijning in diverse kleuren (ook two-tone), de nieuwe 15 inch wielen, de chromen details en het luxe interieur compleet met Bose Hi-Fi installatie, zonnedak, lederen stuur en versnellingspook en natuurlijk de keus uit 5 motoren (waarvan 4 compleet nieuwe) zal tot ieders verbeelding spreken.

Sinds zijn debuut zijn er al meer dan 1,5 miljoen Ypsilons verkocht. Dat succes zal voortgezet worden dankzij de nieuwe Ypsilon. Door zân strakke, Italiaanse en stijlvolle voorkomen zal de bestuurder zich bewust en onbewust onderscheiden. Daarbij zijn er legio mogelijkheden de auto volledig aan de wens van de bestuurder aan te passen. Zonder twijfel kan iedereen een Ypsilon vinden die volledig naar zijn of haar smaak is. Er is in totaal keus uit 700 verschillende samenstellingen. Hierbij kan gekozen worden uit 15 verschillende body-kleuren, 4 versies (Silver, Oro Bianco, Oro Giallo en Platino), 9 nieuwe two-tone uitvoeringen, 8 interieursamenstellingen en 6 verschillende wielsoorten. Kortom, wat de keus ook zal zijn, de nieuwe Ypsilon is altijd aantrekkelijk en origineel! Vanaf december staat de nieuwe Lancia Ypsilon bij de Nederlandse dealer.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster