AutoRai

Wereldpremière Lancia Delta HPE Concept Car in Venetië

(9/5/2006)
De langverwachte Lancia Delta HPE Concept Car maakt zijn werelddebuut tijdens het 63ste Internationale Filmfestival van Venetië. De auto is geïnspireerd op de sportieve, praktische en elegante Lancia Beta HPE die in de tweede helft van de jaren 70 Lanciaâs antwoord was op een sportieve en praktische hatchback (shooting break). Lanciaâs nieuwste creatie biedt comfort, reisgemak en is verzekerd van veel interieurruimte. De concept is 4,5 meter lang, 1,8 meter breed,
1,5 meter hoog en is rank en sportief om te zien. Na onder andere de Fulvia, de Beta HPE, de Prisma, de Dedra en de Lybra is dit Lanciaâs nieuwste toonbeeld van een middenklasser.

Het eerste dat opvalt, is de styling van de auto; het overhangende dak, de grote achterruit en de chromen grille; een moderne interpretatie van Lanciaâs klassieke grille uit de jaren vijftig. De chromen randen rondom versterken het vele glas en geven de auto een extra sportieve tint.

Het tweede punt is dat de Delta HPE Concept veel ruimte biedt aan zowel bestuurder als passagiers. Dankzij zijn wielbasis van 2.700 mm is er uitzonderlijk veel binnenruimte. Passagiers ervaren de ruimte, het comfort en de luxe als die van een limousine.

De derde troef is het comfort van de auto. Tijdens het rijden is het opvallend stil in de auto. Het geluidabsorberende (zonne-)dak is hiervoor mede verantwoordelijk. Van op het stuur te bedienen Bose Hi-Fi tot automatische dualzone climate control, alles is aanwezig. Comfort betekent ook veel bagageruimte. De Delta HPE Concept heeft meer dan 400 liter bagageruimte, maar dat is dankzij de verschuifbare achterbank te veranderen. Verder veel techniek en luxe zoals âBlue&Me^(TM)â. Dit technische hoogstandje is tot stand gekomen door samenwerking tussen Microsoft en FIAT Auto. Blue&Me^(TM) biedt de mogelijkheid om met een mobiele telefoon voorzien van Bluetooth(TM) handsfree te kunnen bellen. Tevens is het mogelijk om digitale muziekbestanden via een aangesloten memory stick te beluisteren. Nieuw is de SMS-reader, hiermee is het mogelijk om het Blue&Me^(TM) systeem een SMS te laten voorlezen. De SMS hoeft dus niet meer op het scherm van de telefoon afgelezen te worden. Dit verhoogt uiteraard de verkeersveiligheid, omdat men de aandacht op de weg kan houden.

Een andere kwaliteit van Lancia is het design van het interieur. De Delta HPE Concept maakt hier geen uitzondering op. Lanciaâs style centrum is er verantwoordelijk voor en het interieur lijkt eerder op een lounge dan op een binnenkant van een auto.

De vijfde, aan het design van het interieur gekoppelde waarde, is het gebruik van de beste, verfijnde materialen. Dit maakt de auto niet alleen mooier, hij voelt letterlijk ook prettiger aan door de fijne en zachte materialen zoals hout, chroom, alcantara en leer.

Tot slot is de Delta HPE Concept ontworpen voor zowel diesel- als benzinemotoren die allemaal voorzien zijn van een turbo en gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een gerobotiseerde transmissie. De vermogens lopen uiteen van 120 tot meer dan 200 pk.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster