Gemeente Nederbetuwe


Nachtelijke ritten ambulancedienst Kesteren
05 september 2006

Er is een discussie geweest tussen de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Gelderland-Zuid en de vakbonden over de vergoedingen voor de aanwezigheid van ambulancepersoneel tijdens de nacht. Een gevolg daarvan was, dat noodgedwongen een aantal ambulancediensten in de regio in de nacht tijdelijk moest worden gesloten. Eén ervan was de nachtdienst van de post Kesteren.

Uitspraak rechter
Inmiddels heeft de rechter uitspraak gedaan en is de nationale wetgeving aangepast.
De uitwerking ervan vergt nog enige tijd. Vandaar dat pas op zn vroegst op 1 oktober 2006 de ambulancedienst in Kesteren ook s nachts weer gaat rijden.

Optimale spreiding ambulancevervoer
Los van deze gehele procedure buigt de provincie Gelderland zich momenteel over de meest optimale vorm van spreiding van het ambulancevervoer. Uiteraard wordt deze studie gedaan in overeenstemming met het RAV Gelderland-Zuid.

Ambulance altijd paraat
Zodra over de ambulancestandplaatsen wat nieuws valt te melden, zullen wij u dat op deze plaats onmiddellijk laten weten. Wellicht ten overvloede: wie een ambulance nodig heeft, kan 112 bellen. Uit de directe omgeving is dan een ambulance paraat, overdag én s nachts.