Ingezonden persbericht


Themakinderfeestjes bij Kleine Keizer in Bedum

Is uw zoon of dochter jarig geweest in de zomervakantie dan kunt u bij de Kleine Keizer, gevestigd in Bedum, terecht voor een aantal compleet nieuwe kinderfeestjes. Men kan voor meiden vanaf 8 jaar nu een flamengo-dansfeestje boeken. Voor jongens en sportieve meiden vanaf 7 jaar kan men bij de Kleine Keizer terecht voor een spannend strandjuttersfeestje.

Op de vraag wat een flamencofeestje en een strandjuttersfeestje precies inhouden, antwoordt Claartje Dölle: " Het is een schitterend feest voor meiden die van dansen houden. De meiden krijgen een workshop gegeven door een flamencodanseres en leren gedurende het feestje een korte choreografie aan. Er worden spelletjes gedaan die in het teken staan van dans. Er wordt natuurlijk gezorgd voor drinken en lekkers. Tijdens de pauze krijgen de kinderen de kans om lekker zelf te dansen. Na de pauze mogen de kinderen allemaal een flamencorok aantrekken en zich mooi maken. Het dansje wordt dan opnieuw geoefend. Is er nog tijd over krijgen de kinderen een dvd van een flamencodans te zien. Aan het eind van het feestje geven de kinderen een voorstelling aan de ouders. Het feestje vindt plaats in de dansstudio Ocho da Mayo in Groningen. Het is een erg leuk en actief feest gegeven door een zeer enthousiaste flamencodanseres.

Het strandjuttersfeest is een geheel ander type feest met een eigen inhoud. De kinderen gaan gedurende twee uur met een ervaren gids het wad op. Hij loopt met de kinderen een spannende route en vertelt ondertussen over alles wat er onderweg te zien is, zoals vogels, visjes, schelpen, krabbetjes enzovoort. Het is een bijzonder educatief en leerzaam feestje voor de natuurliefhebber (ook leuk voor ouders). Daarnaast krijgen de kinderen de gelegenheid met een schepnet garnaaltjes te vangen. De kinderen moeten voor dit feestje niet bang zijn om vies te worden....."

Voor meer informatie over deze en andere feestjes kunt u terecht op de website van de Kleine Keizer: www.dekleinekeizer.com.