1e Persbericht van dinsdag 5 september 2006

Eindhoven, 05-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt inbreker aan

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie omstreeks 03.30 uur in de Karel de Grotelaan een 21-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man probeerde even daarvoor, middels een ramkraak, in te breken bij een pompstation aan de Heemweg. De achterzijde van de auto beschadigde hierdoor. Verschillende agenten zochten naar de verdachte. Een agent zag de man lopen in de Aldendriel en zette te voet de achtervolging in. De verdachte weigerde te stoppen na herhaaldelijke waarschuwingen van de politie. In de Karel de Grotelaan wisten twee agenten de man te overmeesteren. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten. De auto van de verdachte is in beslag genomen. In het voertuig bleek een doorverbinding te zijn gemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden voor vernieling

Dinsdagochtend heeft de politie rond 06.00 uur in de 2e Franklinstraat een 36-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De Eindhovenaar vernielde de schutting van een kennis en diens buurman. Toen de agenten arriveerden, troffen ze de Eindhovenaar beschonken in een stilstaande auto aan. De man is voor vernieling aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor stalking en bedreiging

In de Groenwoudseweg heeft de politie maandagavond omstreeks 21.30 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De automobilist vertoonde vreemd rijgedrag. Hierop is hij gecontroleerd. De Eindhovenaar bleek gezocht te worden door de politie voor stalking en bedreiging van een 17-jarig meisje uit Valkenswaard. Dit gebeurde tussen 6 juni en 28 augustus. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

Valkenswaard: Eigenwijze man aangehouden

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 05.00 uur in de John F Kennedylaan een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie werd door een man uit Valkenswaard aangesproken omdat de Eindhovenaar met zijn auto verkeersgevaarlijk geparkeerd stond. De man reageerde niet op de politie, waarop zij het portier van het voertuig opende. Ze vroeg de beschonken man uit de auto te stappen, waaraan hij niet voldeed. De agenten haalden de man uit de auto waardoor hij agressief werd. Hij pakte een agent hardhandig bij de arm. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tijdens de rit spuugde de man diverse malen op het raam van de politiewagen. Tegen de Eindhovenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Verdachte mannen aangehouden

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie rond 00.45 uur in de Hazenstraat twee mannen van 22 en 39 jaar aangehouden (woonplaats onbekend). Het tweetal reed in een bestelbus waarop een witte plaat bevestigd zat. Hierop was met stift het kenteken genoteerd. De achterruit van het busje was met vuilniszakken afgeplakt. In de auto trof de politie verschillend inbrekerswerktuig aan. De verdachten zijn aangehouden voor het in de nachtelijke uren voorhanden hebben van inbrekerswerktuig. Ze zijn meegenomen naar het bureau waar ze zijn ingesloten.

Waalre: Inbraak in bedrijfspand

In een supermarkt in de Bus is in de nacht maandag op dinsdag omstreeks 02.15 uur ingebroken. Een ruit is ingeslagen. Er zijn onder meer scheermesjes en batterijen weggenomen.