Politie Gelderland-Zuid

Nijmegenaar aangehouden voor vernieling

Nijmegen, 05-09-2006 o Een 38-jarige Nijmegenaar is aangehouden omdat hij in de wijk Nijeveld zijn ex-echtgenote met een schaar zou hebben willen verwonden.

De politie kreeg maandagmiddag rond 15.15 uur een melding dat de 38-jarige Nijmegenaar tumult zou veroorzaken bij de woning van zijn ex-echtgenote. Toen de politie bij de woning arriveerde bleek hij reeds vertrokken te zijn. Hij zou met een schaar naar zijn ex hebben gegooid die op de eerste verdieping uit het raam leunde. De schaar was echter in het hout van het raamkozijn terechtgekomen. Daarbij was ook de ruit geraakt die daardoor eveneens vernield was. Ook de voordeur bleek beschadigd te zijn.

Even later kwam de 38-jarige Nijmegenaar weer terug met twee zussen van hem en werd hij aangehouden omdat hij verdacht werd van vernieling. Bij nader onderzoek bleek dat de vrouw een vaas naar haar ex gegooid zou hebben. Daarom deed hij aangifte tegen zijn ex. Zij is daarover op haar beurt gehoord en verklaarde dat de vaas uit het raam van de eerste verdieping was gevallen.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. (09)