Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmers opgepakt na bedreiging met mes

Publicatiedatum: 5-9-2006 13:52:16

Arnhem - Twee Arnhemmers van 32 en 38 jaar zijn maandagmiddag in het Boulevardkwartier in hun woonplaats aangehouden wegens bedreiging. Het duo wordt ervan verdacht kort daarvoor een 52-jarige man en een 36-jarige vrouw eveneens uit Arnhem op straat te hebben bedreigd met een mes. Alle betrokkenen bleken bekenden van elkaar. Wat er aan de bedreiging ten grondslag ligt is nog onbekend. Het stel zou volgens hun verklaring op de Broekstraat hebben gelopen toen het verdachte duo in een auto kwam aanrijden. Vervolgens zouden de Arnhemmers zijn uitgestapt en met messen hebben gedreigd. Het stel wist echter te vluchten. Getuigen waarschuwden daarop de politie. Die trof even later op de hoek van de Groen van Prinstererstraat met de Johan de Wittlaan de beide Arnhemmers in hun auto. In de wagen werden ook twee messen aangetroffen en vervolgens in beslag genomen. De beide mannen werden daarop ook aangehouden. Het stel heeft inmiddels aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aanhouding na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 5-9-2006 13:49:37

Arnhem - Een 44-jarige Arnhemmer is maandagavond in zijn woning in de wijk Klarendal door de politie aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou bij een ruzie zijn 41-jarige vriendin hebben geschopt en geslagen. De vrouw had daardoor geen zichtbaar letsel opgelopen maar waarschuwde wel de politie. In de woning van het stel troffen agenten sporen van geweld aan. Na het aanhoren van hun beider relaas besloten de agenten de 44-jarige man aan te houden. De man is in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie bekeurt zeven bromfietsers bij `Gas terug'
Publicatiedatum: 5-9-2006 13:48:33

Arnhem - De Arnhemse politie heeft maandag zeven bromfietsers bekeurd in het kader van de actie `Gas terug'. Met deze actie wil de politie verkeersonveilig gedrag en overlast door bromfietser aanpakken. De actie is sinds 1 september van kracht gegaan en draait ook al in het politiedistrict Rivierenland (w.o. Elst en Zevenaar). Bij de controles van maandag was de politie op verschillende tijdstippen present op de Huissensedijk, Randweg, Mooieweg en Cabaret. Twee bromfietsers werden bekeurd omdat ze nog geen 16 jaar bleken te zijn, verder werden twee bekeuringen geschreven voor het rijden zonder certificaat. Nog eens twee bromfietsers werden op de bon geslingerd voor het rijden zonder helm en één voor het rijden zonder verzekering.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dagvaarding na stelen flesje bier

Publicatiedatum: 5-9-2006 13:47:43

Arnhem - Een 52-jarige Arnhemmer heeft maandag van justitie een dagvaarding gekregen wegens diefstal van een flesje bier. De man was kort daarvoor door winkelpersoneel van een zaak aan het Schuttersbergplein in zijn woonplaats betrapt. De Arnhemmer werd aan de politie overgedragen en moest de buit weer teruggeven. De man had verklaard uit geldgebrek te hebben gehandeld. De Arnhemmer is inmiddels weer op vrije voeten maar zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---