Gemeente Alphen aan den Rijn


Thuiszorg helpt opnieuw vrouwen aan een baan

(04 september 2006)

Ook het tweede project van 'De Witte Motor' is een groot succes. Maar liefst dertien van de zeventien langdurig werklozen die gestart zijn aan het project, hebben een contract gekregen bij Stichting Thuiszorg Groot Rijnland. Zij gaan aan de slag als assistent huishoudelijke hulp met als taak ouderen en gehandicapten te ondersteunen bij huishoudelijke taken.

De Witte Motor is een project om personen, die al jaren in de bijstand zitten, aan het werk te helpen. In september 2005 begon de thuiszorgorganisatie in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn met het project 'De Witte Motor'. Het eerste project, dat begin dit jaar is afgerond, was al een groot succes. Toen kreeg ruim 50% een contract bij Thuiszorg. Nu is dat percentage nog hoger, namelijk ruim 75%.

Zowel Stichting Thuiszorg Groot Rijnland als de gemeente zijn trots op dit resultaat. Dit is een gevolg van de goede samenwerking tussen beide partijen. Dit uit zich in een goede voorselectie, opleiding en begeleiding van de deelnemers.

Het project 'de Witte Motor' is samen met de gemeenten Zoetermeer, Capelle aan den IJssel en Gouda opgezet met een subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF).