Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

QlikTech benoemt Tech Data tot distributeur QlikView

Gebruiksvriendelijke BI-software nu ook beschikbaar voor MKB

Hoofddorp/Utrecht, 5 september 2006 QlikTech, s werelds snelst groeiende leverancier van Business Intelligence (BI)-software, heeft een overeenkomst gesloten met Tech Data, s werelds grootste distributeur van IT-producten. De overeenkomst houdt in dat Tech Data QlikTechs gebruiksvriendelijke BI-pakket QlikView op brede schaal gaat distribueren. Daarbij zal Tech Data zich concentreren op IT-resellers, e-commerce-specialisten en office-retailers: partijen die producten verkopen aan het midden en kleinbedrijf.

QlikView, gebaseerd op de revolutionaire AQL (Associative Query Logic)-technologie, onderscheidt zich van concurrerende BI-pakketten doordat het bijzonder laagdrempelig is. Het pakket vergt slechts een geringe investering, is in korte tijd te implementeren en vereist nauwelijks training en ondersteuning. Het is dan ook geschikt voor zowel kleinere als grotere organisaties die op afdelings-, sales-, marketing- of directieniveau snel en eenvoudig gegevens uit verschillende databronnen (Excel, Exact, ERP- en CRM-applicaties) willen kunnen analyseren om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Vandaar dat QlikTech, als enige BI-specialist in Nederland, besloten heeft QlikView als box-product via het partnerkanaal te distribueren.

Wij hebben Tech Data aangesteld als distributeur van onze kant-en-klare QlikView-pakketten omdat we op zoek waren naar een partner met een zo breed mogelijk bereik , licht Rogier Verheij, Country Manager Benelux van QlikTech, zijn keuze toe. Tech Data, wereldwijd de grootste distributeur van IT-hardware, -software en -diensten, is een typische broadliner : een volumepartij met een ijzersterk marketingmechanisme die in staat is met één druk op de knop drie- tot vierduizend resellers te bereiken. Het bedrijf beschikt bovendien over een effectief salesapparaat en een goed functionerende licentiedesk voor het beantwoorden van vragen van gebruikers. Dat alles maakt de keus voor Tech Data tot een logische.

Erwin Berkhuyzen, Country Manager Nederland bij Tech Data, heeft hoge verwachtingen van QlikView: QlikView is een onderscheidend BI-pakket dat toegevoegde waarde biedt aan ons softwareportfolio. Vanzelfsprekend heeft de introductie van zo n nicheproduct een bepaalde gewenningsperiode nodig. In die tijd zullen wij, via een scala aan marketingactiviteiten, de vele voordelen van QlikView bij onze resellers op het netvlies proberen te krijgen. Dat enthousiasmeren van de doelgroep zal, zeker in de beginfase, centraal staan. Daar gaan we, samen met QlikTech, ook breed op inzetten. Moeilijk zal dat niet zijn. Het product is immers dusdanig eenvoudig, heeft zo n hoog seeing is believing -gehalte, dat het, als het ware, zichzelf verkoopt.

Erwin Berkhuyzen, Country Manager Nederland, Tech Data en Rogier Verheij, Country Manager Benelux, QlikTech

Over QlikTech

QlikTech is s werelds snelst groeiende Business Intelligence-softwarebedrijf. QlikView, het vlaggenschip van QlikTech, maakt het zeer eenvoudig om verfijnde analyses te implementeren, te gebruiken en te onderhouden. Met de gepatenteerde technologie van QlikTech zijn reusachtige dataverzamelingen direct in het interne geheugen te manipuleren. Dit kan al op relatief simpele hardware, wat een betaalbare, brede implementatie van uiterst geavanceerde analytische applicaties binnen slechts twee tot drie weken mogelijk maakt. QlikView is voor eindgebruikers eenvoudig te leren en te gebruiken.

QlikTech heeft 4.393 klanten in 62 landen, verspreid over de hele wereld; elke werkdag komen er gemiddeld 10 klanten bij. Het bedrijf is opgericht in Zweden en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland (Hoofddorp) en Scandinavië. QlikTech werkt wereldwijd met meer dan 500 partners. Tot de klanten van QlikTech Nederland behoren onder meer: ADP, Panasonic, ThiemeMeulenhoff, Wegter Services en Schenker BV.

Voor meer informatie: www.qliktech.nl.

Over Tech Data

Tech Data Nederland bv is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500-bedrijf (107e plaats) en zijn dochterbedrijven leveren aan meer dan 90.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten.

Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2006, voor 20,5 miljard USD aan verkopen gerealiseerd.

Voor meer informatie: www.techdata.nl.



Ingezonden persbericht