Ingezonden persbericht


06/038

KLM verhoogt vluchtfrequentie chengdu

AMSTELVEEN, 5 september 2006 - KLM gaat de frequentie op de vluchten tussen Amsterdam en Chengdu in Centraal-China verhogen van twee naar drie retourdiensten per week. Net als de overige twee diensten wordt ook deze nieuwe frequentie uitgevoerd met de Boeing 777-200ER.

KLM startte de nieuwe lijndienst tussen Amsterdam en Chengdu op 28 mei van dit jaar. Vanwege de sterke vervoersvraag op deze route kan KLM de frequentie al op 1 december van dit jaar verhogen naar drie retourdiensten per week.

Chengdu is het economisch centrum van de provincies Sichuan en Chongqing; een gebied dat zo'n 120 miljoen inwoners telt, met een snel groeiende economie en belangrijke toeristische attracties.

De nieuwe frequentie op vlucht KL 891/892 vertrekt op vrijdag vanaf Schiphol en op zaterdag vanuit Chengdu. De twee bestaande vluchten vertrekken op dinsdag en zondag vanuit Amsterdam en op woensdag en maandag vanuit Chengdu.

KLM heeft de mogelijkheden om in de belangrijke Chinese markt te investeren, dankzij de nauwe samenwerking met toekomstig SkyTeam-partner China Southern.

Meer informatie over de vluchtschema's en reisvoorwaarden is te vinden op www.klm.com en in de reserveringssystemen.