ETHICON introduceert nieuw hulpmiddel voor de behandeling ...

Ethicon, inc.

ETHICON introduceert nieuw hulpmiddel voor de behandeling van stressincontinentie

ATHENE, Griekenland, September 5 /PRNewswire/ --

ETHICON Women's Health & Urology zal op de jaarlijkse bijeenkomst van de International Urogynecological Association (IUGS) die deze week plaats vindt bekendmaken dat het GYNECARE TVT SECUR (i) SYSTEM nu verkrijgbaar is voor de behandeling van vrouwen die lijden aan stress-urine-incontinentie (SUI). Deze nieuwe midurethrale sling behandelingsmethode, die elementen bevat die het GYNECARE TVT de norm maakt bij de behandeling van SUI, biedt nu een klein, innovatief ontwerp dat een minder invasieve behandelingsbenadering mogelijk maakt en elimineert de met doorlekken gepaard gaande ongemakken bij de patiënt.

GYNECARE TVT SECUR introduceert een PROPOLENE (i) polyproyleen gaas implantaat dat vier keer kleiner is dan de traditionele slings. Het gaasverband wordt door middel van een nieuw "eenvoudig aan te brengen en te verwijderen" techniek in de patiënt geplaatst. Deze techniek zorgt voor een stabiele en gecontroleerde plaatsing die doorlekken voorkomt. Absorberende bevestigingsbandjes van gebreid gaas uit Vicryl (i) (polyglactine 910) en PDS (i) (polydioxanone) hechtdraad zorgen voor een automatische bevestiging tot het weefsel compleet is ingegroeid. Het middel is ontworpen voor een toepassingsprocedure binnen de 10 tot 15 minuten onder plaatselijke verdoving.

"De TVT sling heeft ons denken over de behandeling van SUI veranderd en heeft bewezen veilig en effectief te zijn,"zei Mickey Karram, M.D., FACOG, hoofd van de afdeling urogynaecologie van Good Samaritan Hospital in Cincinnati, Ohio, en professor in obstretica en gynaecologie aan de universiteit van de Cincinnati School of Medicine. "Ik geloof dat deze nieuwe techniek het resultaat is van de opgedane klinische ervaring en zorgt voor een meer patiëntvriendelijke benadering die het potentieel bezit sommige van de aangegeven complicaties die gepaard gaan met midurethrale slings te reduceren".

Dr. Karram, een toonaangevende onderzoeker op het gebied van deze behandelingsmethode in de VS, zal zijn klinische bevindingen delen op een symposium tijdens de IUGA op 8 september.

Over GYNECARE TVT

Het GYNECARE TVT SECUR SYSTEM maakt gebruik van hetzelfde unieke PROLENE gaas dat gebruikt wordt bij meer dan één miljoen patiënten wereldwijd, en heeft bewezen veilig en effectief te zijn, wat blijkt uit zeven jaar verzamelde klinische gegevens. Het gaas wordt ingebracht via de vagina en onder de urethra gepositioneerd, en creëert zo een ondersteunende sling. Tijdens het bewegen of bij het sporten ondersteunt het gaas de urethra, en voorkomt zo onvrijwillig urineverlies. Het gaasverband zorgt alleen voor ondersteuning indien nodig, zonder enige overbodige spanning op de urethra (spanningsvrij).

De behandeling is niet bedoeld voor vrouwen die zwanger willen worden. Vrouwen die tegen het stollen van het bloed worden behandeld komen ook niet in aanmerking.

De familie van GYNECARE TVT producten wordt gepromoot door ETHICON Women's Health & Urology, een divisie van ETHICON, INC., onderdeel van Johnson & Johnson.

Voor meer informatie in het algemeen of over het volledige product, kijk op: www.jnjgateway.com .

(i) Handelsmerk van ETHICON, Inc.

Website: www.jnjgateway.com