Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 1 en 5 september 2006

College van burgemeester en wethouders

Op vrijdag 1 september en dinsdag 5 september 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Subsidie schadeherstel aardbeving Indonesië (1/9)

In juli van dit jaar heeft de gemeenteraad besloten om maximaal 65.000 euro te reserveren voor de wederopbouw van Imogri, een gebied in Indonesië dat in mei jl. getroffen werd door een aardbeving. Op basis van een door Stichting Tileng ingediend schaderapport heeft het college besloten om het door de raad gereserveerde bedrag toe te kennen. [Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Algemene Zaken en Veiligheid]

Hervatting werkzaamheden hockeyveld HCC (1/9)

Het college stemt in met hervatting van de werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van een semi-waterveld voor hockeyvereniging HCC en verstrekt een extra bijdrage van 27.500,00 euro, zijnde de BTW over de totale kosten van het zandingestrooide kunstgrasveld. De 8.000,00 euro meerkosten (BTW) als gevolg van de wens van de hockeyclub om een semi-waterveld aan te leggen, komen ten laste van de vereniging. Hiervoor moet met de club een terugbetalingsregeling worden overeengekomen.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte]

Stand van zaken Programma Integraal Veiligheidsbeleid (IVB)

Het college nam kennis van het stand van zaken overzicht van het Programma Integraal veiligheidsbeleid en

betrekt dit overzicht bij de evaluatie van het IVB, op 20 september.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Algemene Zaken en Veiligheid]

Stand van zaken experiment inburgeringsloket

Het college nam kennis van de stand van zaken van het experiment met het inburgeringsloket. Het loket maakt onderdeel uit van de Wet inburgering. Aan het loket vragen per jaar plusminus 60 nieuwkomers en 100 oudkomers om advies of informatie. Het college stemde in met het voortzetten van een fysiek loket.

Wijziging frequentie Zomercarnaval

Het college stemde in met het wijzigen van de frequentie van het zomercarnaval van één keer per jaar naar één keer per twéé jaar. Reden is dat de Stichting Nos Tambe Tei onvoldoende financiering kan vinden om het evenement jaarlijks te laten plaatsvinden.

Adviescommissie Verkeer en Vervoer (AVV)

Op 17 augustus jl. vergaderde de Adviescommissie Verkeer en Vervoer over diverse verkeerszaken. Het college besloot overeenkomstig het advies van de AVV. Zo werd o.a. besloten op 3
voetgangersoversteekplaatsen een knipperlichtinstallatie en op het verhoogde plateau op de kruising van het Kleine Inezerf met het voetgangers-gebied Maria Danneelserf, een voetgangersoversteekplaats aan te brengen. Verder is besloten geen fysieke snelheidsremmende maatregelen te treffen ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats op de Rivierweg ter hoogte van de Reigerlaan en om door middel van het aanbrengen van een gele streep het parkeren aan de westzijde van het gedeelte aan de Prins Constantijnweg tussen de parkeerhaven en het brugdek (in de buitenbocht) te verbieden.

Locatiekeuze Bedrijfsverzamelgebouw

Het college bepaalde de locatiekeuze voor het bedrijfsverzamelgebouw alsnog op de variant onder de metro en niet in de plint van de nieuwbouw in de Hoven. Een lid van de raad van bestuur van het CWI bevestigde deze voorkeur in een brief aan het college. De directie wordt opgedragen de variant verder uit te werken en in procedure te brengen. [Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling]

Benoeming leden Cliëntenraad Sociale Zaken

Het college benoemt met ingang van 9 maart 2006 de heer C. Rechtuijt en van 1 juli 2006 mevrouw L.R. Doncher tot lid van de Cliëntenraad Sociale Zaken Capelle aan den IJssel. Beiden zijn benoemd tot 1 april 2008. De cliëntenraad bestaat uit maximaal 15 leden, waarvan er minimaal drie en maximaal 5 cliënt zijn.

Aankoop grond Ketensedijk

Het college besloot twee percelen in de omgeving Ketensedijk aan te kopen van de Proper-Stok Groep b.v.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte]

Grondruil nabij de Linie 1

Het college besloot tot een grondruil van twee percelen nabij De Linie
1. De gemeente verkoopt twee percelen met een totale grootte van circa 268 m2 en koopt een stuk grond ter grootte van circa 13 m2. [Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte]

Vertegenwoordiging in aandeel-/certificaathoudersvergaderingen

De gemeente is aandeel-/certficaathouder in een aantal NVs, BVs en stichtingen als NV Mac, Stichting Administratiekantoor DataLand en Rijksmonument Dorpstraat 164. De burgemeester stelde de vertegenwoordigers in de vergaderingen vast voor de periode 2006-2010. Het college nam kennis van het besluit. In alle gevallen vertegenwoordigt wethouder Jaliens de gemeente. De plaatsvervangers verschillen per vergadering.

Mandaat hoofd afdeling Sociale Zaken bezwaarschriften beschikkingen ESF-subsidie (1/9)

Het college besloot het hoofd van de afdeling Sociale Zaken te mandateren om bezwaarschriften in te dienen

en af te handelen, tegen beschikkingen in het kader van ESF-subsidies.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.