Dienstenbond CNV

Sociaal Plan Infor
05-09-2006

Door de overname van SSA Global door Infor staan een aantal arbeidsplaatsen op de tocht. De OR is om advies gevraagd en de bonden zijn uitgenodigd voor overleg voor een Sociaal Plan. Wij hebben met de OR afgesproken om het Sociaal Plan te verbinden aan een positief advies van de OR

Op 6 augustus hebben wij u geïnformeerd over de overname van SSA Global door Infor. Wij hebben een eerste overleg gehad op 4 augustus met de directie. Hier werd afgesproken dat we het overleg met de werkgever zouden voortzetten op 22 augustus. Dit overleg is niet doorgegaan.

Wij hebben op 15 augustus overleg gehad met de OR. Hieruit bleek dat de OR niet overtuigd was van de noodzaak van gedwongen ontslagen. Wij hebben afgesproken met de OR om "gezamenlijk op te trekken". Een positief advies van de OR en een Sociaal Plan zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Inmiddels ziet de OR in dat een aantal ontslagen onvermijdelijk is. Dat was voor ons als CNV Dienstenbond het sein om dinsdag 29 augustus de onderhandelingen te beginnen. Bij de eerste onderhandelingsronde zijn we niet verder gekomen dan de uitwisseling van wensen over en weer. De vertegenwoordiging van de werkgever had te weinig mandaat om echt te onderhandelen. Het volgende overleg zal naar verwachting plaatsvinden op 12 september. We hopen dan tot een goed Sociaal Plan te kunnen komen.

Hoe meer leden CNV Dienstenbond heeft, hoe sterker we staan. Maak daarom uw collegas lid van CNV Dienstenbond. U kunt hiervoor onderstaande coupon gebruiken. Als u nog vragen heeft, laat het ons dan weten via onderstaand emailadres of telefoonnummer.

Nico Passchier
Bestuurder
Telefoon: (055) 5772640
e-mail: n.passchier@cnvdibo.nl