Dienstenbond CNV

Leden CNV Dienstenbond stemmen in met nieuwe CAO Wonen 05-09-2006

De leden van CNV Dienstenbond hebben in grote meerderheid ingestemd met de nieuwe CAO Wonen. CNV Dienstenbond is blij met deze uitslag en zal erop toezien dat de CAO ook toegepast zal worden. Daar hebben wij uw hulp bij nodig.

Begin juli hebben Centrale Branchevereniging Wonen (CBW) en CNV Dienstenbond een onderhandelingsresultaat gesloten voor een nieuwe CAO die loopt tot en met 31 december 2007. Dit onderhandelingsresultaat hebben wij aan de leden voorgelegd en die hadden tot 18 augustus de gelegenheid aan te geven wat zij van het onderhandelings-resultaat vonden. Uit de ledenraadpleging is gebleken dat 95% van de leden hebben ingestemd en 5% van de leden tegen het resultaat heeft gestemd. Daarbij moet opgemerkt worden dat door zowel voor- als tegenstemmers wordt aangeven dat het geen royaal resultaat is, maar na 8 maanden onderhandelen beter dan niets en dat langer wachten ook geen optie is. Daarmee is de nieuwe CAO Wonen voor de jaren 2006 en 2007 tot stand gekomen. De komende tijd gaan wij hard aan de slag met de teksten. Zo gauw deze klaar zijn worden ze beschikbaar gesteld.

Bedankt
Ik wil via deze weg ook de leden van de CAO-commissie bedanken voor het meedenken in dit moeizame proces. Mocht u geĂŻnteresseerd zijn om in de toekomst ook eens mee te denken bij de totstandkoming van een volgende CAO, dan kunt u contact met mij op-nemen.

Hoe verder?
Nu de CAO tot stand is gekomen lijken we weer in wat rustiger vaarwater te zijn gekomen. Het is echter van groot belang om er samen op toe te zien dat de regels uit de CAO op een juiste manier worden nageleefd. Heeft u individuele vragen over de CAO of wilt u worden bijgestaan in een juridisch kwestie dan kunt u contact opnemen met het districtskantoor in uw regio:

* Drachten (0512-583440) voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe;

* Apeldoorn (055-5772640) voor de provincies Overijssel en Gelderland

* Hilversum (035-6460580) voor de provincies Flevoland, Utrecht en Noord-Holland;

* Rotterdam (010-2651111) voor de provincie Zuid-Holland;
* Eindhoven (040-2116674) voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Ook uw collegas kunnen van onze ondersteuning gebruik maken als ze lid worden.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met mij opnemen (tel: 023-5651052 of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl).