Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Vaststelling "BIBOB-beleid gemeente Uithoorn 2006"

5 september 2006 print
Op 1 juni 2003 is de Wet Bevordering integriteitsBeoordelingen door het Openbaar Bestuur (Wet BIBOB) in werking getreden. Deze wet geeft de overheid, dus ook het gemeentebestuur, de mogelijkheid zich te beschermen tegen het risico dat zij ongewild vergemakkelijkt dat criminele activiteiten worden ontplooid.

De praktijk heeft uitgewezen dat de overheid soms wordt misbruikt voor criminele activiteiten of voor het benutten van uit criminele activiteiten verkregen voordelen.

De Wet BIBOB geeft bestuursorganen een instrument in handen om zich tegen bovengenoemd risico te beschermen, namelijk een extra motief om vergunningen of subsidies te weigeren of in te trekken.

Samenwerking

De gemeente heeft besloten samen met Amstelveen, Diemen en Ouder-Amstel BIBOB beleid te ontwikkelen. Op 15 augustus j.l. is dit beleid vastgesteld en het treedt in werking op 1 oktober 2006. Het gebruik van de Wet BIBOB kan ingrijpen in de persoonlijke levenssfeer. Om willekeur te voorkomen is geregeld hoe de Wet BIBOB gebruikt zal worden en in welke gevallen advies wordt gevraagd bij Coördinatiebureau BIBOB Amsterdam en landelijk Bureau BIBOB.

Horeca en prostitutie

Het gaat om vergunningen in de bedrijfstakken horeca en prostitutie.

Horeca

Exploitatievergunning op grond van artikel 2.3.1.2 van de Algemene plaatselijke verordening Uithoorn 2006 (Apv) en de vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet.

Prostitutie

Exploitatievergunning op grond van artikel 3.2.1 van de Algemene plaatselijke verordening Uithoorn 2006 (Apv) .

Ter inzage

Het beleid ligt tot en met 13 oktober ter inzage bij de receptie. ^

* Openingstijden receptie