Dienstenbond CNV

Uitzendkrachten verder zonder pensioenverbeteringen 05-09-2006

In juli leek het onmogelijk om tot een nieuwe pensioenregeling te komen voor uitzendkrachten. Desondanks is in de afgelopen week alles op alles gezet om toch met uitzendbureaus tot een akkoord te komen. De belangen voor langdurige uitzendkrachten zijn immers groot. Helaas zonder succes.

Ondersteund door reacties van leden en de ledenraadpleging op 17 juli is door CNV Dienstenbond en andere bonden nog een laatste poging ondernomen.
Drie strijdpunten stonden nog open:

* Wie mag er deelnemen aan de verbeterde pensioenregeling?
* Wat is de compensatie voor diegene die niet langer aan de pensioenregeling deelneemt?

* Wie controleert dat het geld dat gereserveerd wordt in het bedrijf ook echt worden uitgegeven aan de CAO-doelen, zoals kinderopvang & scholing.

Het overleg is stuk gelopen op met name de eerste twee punten. De ABU wenst de pensioenregeling alleen open te stellen voor uitzendkrachten die 78 weken hebben gewerkt bij dezelfde uitzendonderneming. Een bizar standpunt, nu het gaat om een regeling die voor alle uitzendkrachten van alle uitzendbureaus moet gelden.

De groep die uiteindelijk volgens de wensen van de ABU een pensioenregeling zou krijgen is zeer klein. De uitzendbureaus stellen dat het teveel werk is om bij te houden hoeveel weken een uitzendkracht heeft gewerkt. Volgens ons is het probleem niet echt groot. Uitzendbureaus moeten nu ook al een boekhouding bijhouden voor de weken die worden gewerkt in het fasen-systeem en voor de toepassing van het loon van de inlener.

De compensatie voor de groep uitzendkrachten die nu wel deelneemt aan de pensioenregeling maar straks niet meer, is gewoon een centenkwestie. De ABU legt te weinig geld op tafel.

Ondanks vele creatieve voorstellen van onze kant is het niet gelukt om een nieuwe pensioenregeling te maken voor langdurige uitzendkrachten. Dat is zeer teleurstellend omdat opnieuw de invoering van een nieuwe regeling met minstens een jaar wordt uitgesteld. De huidige regeling blijft dus intact.

Afrekenen met de fiscus.
De dreiging dat er per 31 december 2006 afgerekend moet worden met de fiscus bestaat nog steeds. Wat CNV Dienstenbond betreft blijft de inleg van de pensioenpremie van totaal 2,6% overeind. Uitzendkrachten betalen hieraan een klein deel. In september dient de puzzel opgelost te worden tussen CAO-partijen, pensioenfonds en fiscus.

Sociaal Fonds in oprichting.
Samen met alle afspraken over pensioen zou ook geld opgebracht worden voor betere naleving van de CAO, betere scholing op bedrijfstakniveau en meer aandacht voor arbeidsomstandigheden. Collectieve doelen voor de hele bedrijfstak die ook collectief betaald moeten worden. Ondanks het mislukken van de onderhandelingen zal dit Sociaal Fonds er wel komen. Vanaf 1.1.2007 moeten alle uitzendbureaus een beperkte bijdrage (0,1%) betalen om de activiteiten te financieren. Dat is op zich goed nieuws.

Informatie
Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer 023-5670686 of e-mail h.gerding@cnvdibo.nl