Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 5 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 05-09-2006

Inbraak bedrijf

Purmerend, dinsdag 5 september 2006, 07:36 uur.

In de Voltastraat werd bij een trainingsbedrijf in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Men kwam binnen door een deur met vermoedelijk een koevoet te forceren. Een andere toegansdeur was met een vuilnisbak stukgegooid. Eenmaal binnen werden drie deuren opengebroken of -getrapt. De buit bestond uit een aantal computers. De afdeling Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

Winkeldiefstal

Zaandam, maandag 4 september 2006, 16:03 uur.

Bewakingspersoneel van een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg heeft een verdachte van winkeldiefstal aan de politie overgedragen. De 31-jarige, in Haarlem woonachtige man, had twee kabelscharen met een totale waarde van 56 euro in zijn zakken gedaan. Toen hij voorbij de kassa liep zonder de scharen af te rekenen werd hij door bewakingspersoneel aangehouden. In zijn verklaring meldde de man dat hij al eens eerder was aangehouden voor diefstal van... kabels. Hij werd heengezonden met de mededeling dat er proces-verbaal wordt opgemaakt.

Buurvrouwen bedreigd

Wormer, maandag 4 september 2006, 20:45 uur.

De politie heeft een 30-jarige bewoner van de Wollegrasstraat aangehouden omdat hij buurvrouwen zou hebben bedreigd en mishandeld. De vrouwen vertelden de toegesnelde agenten dat de man ze ernstig had bedreigd, geschopt en geprobeerd had één van hen over het hek van de galerij te duwen. Hierop hebben de agenten de man in zijn woning aangehouden en vervolgens aan het hoofdbureau ingesloten en in verzekering gesteld.

Beller betrapt met cocaïne

Purmerend, dinsdag 5 september 2006, 10:37 uur.

Een 21-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden op grond van de opiumwet. De agenten troffen de man na een melding aan op de galerij van een flat aan de Gouwzeestraat. Daar had hij al bij tientallen woningen aangebeld omdat hij, naar zijn zeggen, een meisje zocht. Toen de man zijn legitimatie uit zijn zak trok viel er een wikkel met vermoedelijk cocaïne op straat. Hierop werd hij aangehouden. Bij nader onderzoek had de man nog twee wikkels bij zich. De verdachte werd aangehouden en de drugs in beslag genomen.

Zo vast als een huis

Purmerend, september 2006

De politie gaat zaterdag 16 september op het Wormerplein in Purmerend zoveel mogelijk kentekenplaten met popnagels op auto's vastzetten. Om zo diefstal en verlies van kentekenplaten te voorkomen. Landelijk verdwijnen er vele duizenden kentekenplaten omdat ze worden gestolen of niet goed zijn bevestigd. De platen kunnen verdwijnen in wasstraten, tijdens het rijden of door een tikje van een ander voertuig. De eigenaar denkt dan vaak dat de plaat is gestolen en doet daarom aangifte bij de politie, voordat er nieuwe platen en kentekenbewijs worden aangevraagd. Als kentekenplaten steviger aan voertuigen zijn bevestigd bespaart dat de eigenaar ergernis en kosten. Daarbij voorkomt het vervuiling van de politiecomputerbestanden. De politie gaat gratis 'popnagelen' op zaterdag 16 september tussen 09.30 en 16.00 uur, voor het politiebureau. Ook geeft de politie preventieadviezen om inbraken in auto's te voorkomen.