Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 05-09-2006

Jongen aangehouden voor mishandeling

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is een 15-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht die dag een 13-jarige jongen uit Rosmalen op de Hervensebaan in s-Hertogenbosch te hebben geschopt en geslagen. Eerder die dag was er ook al ruzie geweest tussen de twee jongens. De 15-jarige jongen is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij overgedragen aan zijn ouders.

Man aangehouden voor doorrijden na aanrijding

Rosmalen Maandagavond werd een aanrijding gemeld op de Raadhuisstraat in Rosmalen. Een 61-jarige fietser uit Rosmalen was aangereden door een auto die na het ongeval was doorgereden. De fietser raakte bij het ongeval licht gewond aan een been. Korte tijd later zag een surveillance van de politie vlak bij station Oost in s-Hertogenbosch de auto, die was doorgereden, rijden. Ze probeerden de auto tot stoppen te dwingen. De bestuurder negeerde echter een stopteken en probeerde te ontkomen. Daarbij reed hij enkele keren door rood licht. De man, een 60-jarige Bosschenaar, kon op Aartshertogenlaan worden aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Gewonden bij ongeval

s-Hertogenbosch Bij een ongeval aan de Van Grobbendoncklaan zijn dinsdagochtend een 15-jarig meisjes en een 34-jarige vrouw, beiden uit Den Bosch, gewond geraakt. De 34-jarige vrouw reed op een snorfiets in de richting van de Aartshertogenlaan. Het meisje liep op de Pieter Breugelstraat en stak de van Grobbendoncklaan over. Toen zij de snorfiets hoorde stapte ze nog terug maat de snorfietsster kon een aanrijding niet meer voorkomen. Achterop de snorfiets zat een jongetje, dat niet gewond raakte. De beide vrouwen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Afzettingen bij gaslek

Drunen De politie heeft dinsdagmiddag bij de rotonde van de Statenlaan en Eikenstraat de weg afgezet omdat er bij de rotonde een gaslek was. Bij graafwerkzaamheden is op een gasleiding gestoten. Essent is naar de rotonde gegaan om de lek te dichten. Preventief kwam de brandweer ter plaatse. Hun inzet is niet nodig geweest.

Te veel gedronken

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag, rond 01.45 uur, werd op de Hesselstraat in s-Hertogenbosch een 39-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.


------

Helvoirt In dezelfde nacht rond 00.45 uur, werd op de Nieuwkuikseweg in Helvoirt een 19-jarige beginnende bestuurster uit Helvoirt bekeurd voor hetzelfde feit. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van
1 uur.


------

Boxtel Rond 01.00 uur, die nacht werd op de Oisterwijkstraat in Boxtel een 40-jarige man die plaats bekeurd voor het rijden onder invloed. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

Bromfietscontrole

Uden Maandag is op de Maasstraat in Uden een bromfietscontrole gehouden. Van de in totaal 25 gecontroleerde bromfietsen bleken er 6 niet orde te zijn en te hard te gaan. Tegen deze bromfietsers is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond bij ongeval

Veghel Maandagmiddag is een 41-jarige man uit Sint Oedenrode bij een aanrijding gewond geraakt. De man fietste over het fietspad langs de Eisenhoverweg in Veghel. Daar werd hij voorbij gereden door een 29-jarige bromfietsster uit Schijndel. Waarschijnlijk is de man uit sint Oedenrode hiervan geschrokken en is hij uitgeweken, waarbij hij de bromfietsster raakte. De man kwam ten val en is met knieletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Fietsendief aangehouden

Oss De politie heeft dinsdagochtend een fietsendief aangehouden op de Koornstraat in Oss. Een politieman zag de 44-jarige verdachte uit Oss lopen met een afgesloten damesfiets op zijn schouder. Toen de politieman de verdachte vroeg waar hij de fiets vandaan had, gaf hij aan deze te hebben weggenomen. Even daarvoor was de fiets gestolen in de Kerkstraat. De fiets is terug naar de eigenaresse. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij krijgt een procesverbaal.