Politie Midden- en West Brabant

Politie treft XTC-lab aan in Oisterwijk

OISTERWIJK, 5 september 2006

Politie treft XTC-lab aan in Oisterwijk

OISTERWIJK: De politie van het team Oisterwijk heeft vanmorgen tijdens een hennepactie bij toeval een vrij groot XTC-laboratorium aangetroffen in een bedrijfspand aan de Schijfstraat. De brandweer van Oisterwijk kwam ter plaatse om te assisteren bij het onderzoek en de ontmanteling. Tevens zijn specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen en de Technische Recherche ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen en om zorg te dragen voor een deskundige en verantwoorde ontmanteling.

Agenten gingen vanmorgen samen met medewerkers van Essent ter plaatse om een onderzoek in te stellen naar aanleiding van meldingen dat zich in het pand mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden. Er waren meldingen van stankoverlast en van mogelijk hennepafval in containers op het terrein. Nadat de toegangsdeur was geforceerd, kwam de dienders een zoete chemische lucht tegemoet. Ook zagen zij in de ruimte jerrycans met mogelijk chemicaliën en cilinders staan. Hierdoor rees het vermoeden van een XTC-lab. Dit vermoeden werd later bevestigd door deskundigen.

Het laboratorium was niet in bedrijf op het moment van de inval. Vanmiddag is het pand uitgebreid onderzocht. Er zijn diverse chemicaliën en stoffen in beslag genomen die gebruikt worden bij de fabricage van synthetische drugs. Het ontmantelen neemt nog geruime tijd in beslag. De politie stelt een nader onderzoek in naar de exploitanten. Tot op heden zijn geen aanhoudingen verricht. Uit voorzorg werden drie bedrijfspanden in de omgeving ontruimd. Burgemeester Kortmann van Oisterwijk heeft zich ter plaatse op de hoogte gesteld.

Kinderen terug na inzet SMS-Alert

TILBURG Gisteravond, kort voor middernacht heeft een oplettende voorbijganger de politie geïnformeerd, nadat hij op de Heukelomseweg te Oisterwijk, vier kinderen aantrof waarvan eerder op de avond via een SMS-Alert een oproep was uitgegaan. De Tilburgse kinderen (tussen 9 en 16 jaar) die een verstandelijke handicap hebben, waren eerder op de avond, na een gezamenlijk besluit van huis weggelopen. De politie startte direct een zoektocht waarbij SMS-Alert ingeschakeld werd. Dit middel zorgde ervoor dat een Alert-ontvanger dezelfde avond de kinderen aantrof en de politie in kennis stelde dat een Alert-ontvanger dezelfde avond de kinderen aantrof en de politie in kennis stelde.teerde. bedreigd te hebben. n voor mi dat de kinderen dezelfde avond, veilig thuis gebracht konden worden.

Derde arrestatie onderzoek naar dodelijke schietpartij Dirk Fockstraat (4^e bericht)

TILBURG: De Tilburgse politie heeft gistermiddag omstreeks 16.30 uur een 35-jarige Oosterhouter aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de schietpartij in een woning aan de Dirk Fockstraat op donderdagavond 17 augustus jl. Hierbij kwam de bewoner, een 34-jarige Tilburger, om het leven. Eerder werden in deze zaak al een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 20-jarige Oosterhouter aangehouden.

Donderdagavond 17 augustus jl. kwam bij de Tilburgse politie omstreeks 23.00 uur een melding binnen van een schietpartij in een woning aan de Dirk Fockstraat. De politie ging daarop direct ter plaatse en trof in de woning een man aan die inmiddels aan zijn verwondingen was overleden. Het bleek te gaan om de 34-jarige bewoner. De politie formeerde direct een rechercheteam bestaande uit 20 personen en begon met een diepgaand tactisch en technisch onderzoek. Een arrestatieteam hield vervolgens op vrijdag 18 augustus jl. de eerste twee verdachten aan.

De 35-jarige Oosterhouter wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De andere verdachten zitten nog in voorarrest. .

Politie houdt dronken bestuurders aan

TILBURG Bij circa 15% van alle verkeersongevallen is er alcohol in het spel. Dat betekent dat er jaarlijks door alcohol doden in het verkeer vallen. Daarom controleert de politie nadrukkelijk op het gebruik van alcohol in het verkeer. Onder invloed rijden is een misdrijf. Ook de gisteravond en vannacht betrapte de politie weer enkele bestuurders op het rijden onder invloed.

Gisteravond, rond de klok van 20.00 uur controleerden agenten op het Bart van Peltplein een 43 jarige Tilburgse automobilist. Deze bestuurder bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Op het bureau wees de ademtest uit, dat de man ruim vier maal de toegestane hoeveelheid overschreed. De man blies 960 Ug./L, zijnde 2,2 promille alcohol. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 12 uren mocht hij vertrekken.

Vanmorgen, om 02.30 uur reed een 24 jarige Tilburgse automobilist onder invloed van alcoholhoudende drank over de Kruidenlaan te Tilburg. Op het bureau weigerde de man zijn medewerking te verlenen aan een blaastest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met een rijverbod van 24 uren mocht hij huiswaarts keren.

BIEST HOUTHAKKER - Tegen 05.00 uur controleerden agenten op de Hakvoortseweg een 32 jarige automobilist uit Tilburg. Ook hij bleek teveel aan Bacchus geofferd te hebben. Op het bureau wenste ook deze bestuurder niet mee te werken aan een ademanalysetest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 24 uren mocht hij vertrekken. De man mag zich bij de rechter verantwoorden.

Mannen aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft vanmorgen, kort na 06.00 uur in een woning in de wijk Armhoef, een 40 jarige inwoner uit Tilburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 17 jarige vriendin in de maanden juli en augustus meerdere keren te hebben mishandeld. Het slachtoffer dat samenwoonde met de verdachte werd door hem diverse malen geslagen en geschopt. De politie onderzoekt of de man daarbij gebruik gemaakt heeft van een hockeystick. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

In de Mascagnistraat te Tilburg hebben agenten gisteravond, rond 18.30 uur een 41 jarige inwoner uit Tilburg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 29 jarige vriendin gedurende drie jaren meerdere keren mishandeld en bedreigd te hebben. Het slachtoffer alarmeerde gisteren de politie toen de verdachte op de openbare weg voor haar woning in de wijk Goirke, haar met een tv-ontvanger op haar rug sloeg. Ook heeft de verdachte in het verleden bedreigingen geuit waarbij hij een mes en hakbijl hanteerde. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG De politie heeft gistermiddag, kort na 17.00 uur, in een supermarkt aan de Broekhovenseweg, een 38 jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. De man had, samen met een vriendin diverse levensmiddelen in een tas gestopt. Zonder deze goederen ter betaling aan te bieden had het tweetal de winkel verlaten. Buiten de zaak sprak een personeelslid de man aan. De vrouw glipte op dat moment door de mazen van het net. Gealarmeerde agenten namen de man over en brachten hem naar het bureau. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Rond hetzelfde tijdstip hebben agenten in een supermarkt aan het Bart van Peltplein, een 20 jarige inwoner uit Tilburg aangehouden voor hetzelfde feit. De man had diverse voedingsmiddelen, voor een totaalbedrag van 41 Euro weggenomen. Ook hij mocht mee naar het bureau waar hij niet alleen een proces verbaal kreeg, maar ook een winkelverbod van 12 maanden.

Motorrijder verlies macht over het stuur

TILBURG Gisteravond, rond de klok van 23.30 uur, raakte een 29 jarige motorrijder uit Gilze betrokken bij een verkeersongeval op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg. De man reed met zijn motor over genoemde weg in de richting van de Bredaseweg. Bij een wegafzetting verloor de man de macht over het stuur en reed vervolgens met zijn motor tegen een gemeentebord, waarna hij in een sloot tot stilstand kwam. Ten gevolge van deze aanrijding liep de bestuurder letsel op aan zijn been. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

TILBURG Vanmorgen rond 08.30 uur raakte bij een verkeersongeval, in de Reitse Hoevenstraat, een 16 jarige bromfietser gewond. De jongen reed vanaf de Lage Witsiebaan de Reitse Hoevenstraat in. Vanuit het Frans Siemerpad keerde een 52 jarige Tilburgse automobilist zijn auto. Tijdens deze manoeuvre maakte hij gebruik van de Reitse Hoevenstraat waarbij hij de bromfietser over het hoofd zag. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij de bromfietsbestuurder diverse schaafwonden en een kapotte lip opliep.

Auteur: Willem van Hooijdonk