Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (05/09)

OOSTERHOUT NB, 5 september 2006

Arrestatie van beroeps winkeldieven

KAATSHEUVEL: Bij een routinecontrole van de inzittenden van een personenauto, stuitte de politie op de buit van notoire winkeldieven. Agenten controleerden de auto op maandagmiddag 4 september om 16.00 uur op de Europalaan. Uit informatie van de meldkamer bleek dat de inzittenden antecedenten hadden op het gebied van winkeldiefstal. Inspectie van de kofferbak leidde vervolgens naar de vondst van drie vuilniszakken en een boodschappentas vol met etenswaren. Daarnaast lagen er ook drie zakken met kleding. Alles is vermoedelijk afkomstig van winkeldiefstal. Aan de hand van de prijsstickers en labels van de artikelen is de politie momenteel de rechtmatige eigenaren aan het traceren, veelal supermarkten en warenhuizen. De verdachten zijn een 30-jarige vrouw en een 31-jarige vrouw uit Rosmalen. Een van de vrouwen droeg bij haar arrestatie een geprepareerde rok, waarin ze haar buit ongemerkt mee kon nemen. Het tweetal is ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie waarschuwt voor digitale oplichting

WAALWIJK: Een 19-jarige Waalwijker deed dinsdag 5 september bij de politie aangifte van oplichting. Hij had enige tijd geleden via de verkoopsite Marktplaats.nl een mobiele telefoon voor 131,- gekocht. De gsm werd echter nooit geleverd. De aangever heeft vergeefs via de email contact gezocht met de verkoper. Er komt echter geen reactie. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in. Wellicht is het bankrekeningnummer, waar het geld naar overgeboekt is, daarbij een eerste aanknopingspunt.
De politie waarschuwt om voorzichtig te zijn bij het doen van aankopen via dit soort verkoopsites. Weet met wie u zaken doet. Probeer de persoonsgegevens zoveel mogelijk te checken. Controleer naam, adres, telefoon en eventueel het bankrekeningnummer als dat mogelijk is. Betaal pas als u zeker bent van levering. Gelijk oversteken is daarbij het devies. Wees extra alert als de goederen ver beneden de normale prijs worden aangeboden.

Bekeuringen voor overlast op schoolplein

MADE: Naar aanleiding van klachten trad de politie op tegen hangjeugd op een schoolplein aan de Molenstraat. Bromfietsers scheurden met hun brommers over de speelplaats.
De drie aanwezigen kregen van de agenten een bekeuring omdat ze zich op verboden grond bevonden. Er hangen namelijk bordjes met het opschrift Verboden Toegang artikel 461 Wetboek van Strafrecht.

Bromfietsdiefjes opgepakt

OOSTERHOUT: De politie heeft twee minderjarige jongens opgepakt op verdenking van diefstal van een bromfiets. De brommer was afgelopen zaterdag 2 september gestolen in Teteringen. De Oosterhoutse politie werd getipt over de diefstal, waarna de bromfiets op dinsdag 5 september 2006 om 09.30 uur werd terug gevonden bij de woning van een van de verdachten. De bromfiets werd in beslag genomen. De twee jongens, allebei 15 jaar zijn in het politiebureau verhoord. Na de bekentenis zijn ze aan hun ouders overgedragen. De brommer werd in beslag genomen.

Politie zoekt getuigen van poging tot beroving

WAALWIJK: De Waalwijkse politie onderzoekt een aangifte van een poging tot beroving op de Bachlaan in Waalwijk. Een 15-jarige Waalwijkse meldde dat ze op maandag 4 september tussen 08.15 uur en 08.30 uur door twee onbekende mannen werd lastig gevallen. Dat gebeurde toen zij over de Bachlaan fietste. Een van de daders hanteerde een mes om haar te bedreigen. Het duo eiste geld van het slachtoffer. Volgens het slachtoffer zagen circa twaalf voorbijgangers het voorval maar grepen niet in. Uiteindelijk verhief een passant zijn stem, waarna de daders er vandoor gingen. Deze getuige zou een oudere man zijn, die op de fiets voorbij kwam. De daders hebben overigens niets buitgemaakt. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Bekeuringen voor verkeersgevaarlijk rijgedrag

OOSTERHOUT: Verkeersgevaarlijk rijgedrag van scholieren is voor de Oosterhoutse politie reden om streng te controleren op de Slotlaan. Scholieren steken daar namelijk bovenop het viaduct de rijbaan over en fietsen vervolgens via het voetpad, aan de verkeerde kant van de weg naar de nabijgelegen school. Vooral de oversteek tussen het overige verkeer is op die plek gevaarlijk. Op dinsdag 5 september tussen 07.50 en 08.30 gingen 24 overtreders op de bon. Iedere overtreder kreeg een bekeuring van 50,- Een 16-jarige meisje dacht slim te zijn en gaf een valse naam op. Ze viel door de mand en kreeg een extra proces-verbaal van 190,- vanwege het opgeven van een valse naam. De politie blijft de komende tijd streng controleren op deze locatie.

Auteur: Jeroen Steenmeijer