AutoRai

Infiniti gelanceerd in Rusland

(9/5/2006)
Infiniti, het luxemerk van Nissan, is vanaf dit najaar te koop in Rusland. Het betreden van de Russische markt is een opstap naar de introductie van Infiniti in Europa in 2008. Het merk heeft al laten weten zijn Europese hoofdkantoor in Rolle, Vaud Canton, Zwitserland te vestigen.
De officiële introductie van Infiniti in Rusland had plaats tijdens de internationale autobeurs van Moskou, die van 30 augustus tot en met 3 september gehouden werd. Dit najaar zijn de sportieve crossover FX en de luxesedan M âmet naar keuze een 3,5-liter V6-motor of een 4,5-liter V8-motor â te koop bij dealers in Moskou en Sint Petersburg. In de nabije toekomst worden ook de sportsedan G35 en de SUV QX56 aan het Russische Infiniti-assortiment toegevoegd.

Wereldwijde expansie
De entree van Infiniti op de Russische markt is onderdeel van de wereldwijde expansie van het merk, die staat beschreven in het driejarenplan van Nissan, Value Up. Gelanceerd in de Verenigde Staten en Canada in 1989, wordt Infiniti nu al verkocht in Noord-Amerika, Taiwan, Korea en het Midden-Oosten. De lancering van het merk in China en de Oekraïne staat gepland voor 2007 en in Europa voor 2008.

Zijdezacht design
âVandaag vieren we Infinitiâs toenemende aanwezigheid als wereldwijd luxemerk. Een merk dat een unieke combinatie van sereniteit, zijdezacht design en rijplezier biedtâ, aldus Carlos Tavares, Executive Vice President, Product Planning and Corporate Strategy, Nissan Motor Co.

âWij geloven dat in Rusland, net als in andere Infiniti-markten, onze klanten uitkijken naar deze nieuwe, persoonlijke stijl van luxe en een respectvolle aanpak.â

Kijkje in de toekomst
Infiniti gaf op de autobeurs van Moskou een voorschot op zijn toekomstige productaanbod in Rusland. âIn de loop van 2007 zullen de crossover Infiniti FX en de luxesedan M in de showrooms worden vergezeld door de compleet nieuwe sportsedan G35en de full-size luxe-SUV QX56â, vertelde Tavares.

Het gamma autoâs op de autoshow werd gecomplementeerd door de Infiniti Coupe Concept. âEen blik in de toekomst, waar de voortdurende vooruitgang van het Infiniti-ontwerp wordt omarmd met een combinatie van passie, verbeeldingskracht en creativiteitâ, aldus Tavares.

Steunpilaar
De lancering van Infiniti in Rusland dit najaar wordt ondersteund door een toegewijd verkoop- en servicenetwerk van twee dealerschappen in Moskou en een in Sint Petersburg. De dealers zullen daarbij het nieuwe concept Retail Environment Design Initiative (IREDI) hanteren in onder meer hun showrooms. IREDI is de dynamische en wereldwijde inrichtingsstandaard voor Infiniti-dealers.

IREDI is ook een van de steunpilaren van de Total Ownership Experience (TOE), Infinitiâs klantgerichte filosofie die toegewijd is aan het opbouwen van langdurige relaties die verder gaan dan alleen het product en die de Japanse luxe omarmen.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster