Leiden: Gestolen bromfiets ontdekt bij verkeerscontrole

De politie heeft dinsdagmorgen 5 september bij een verkeerscontrole aan de Boerhaavelaan een gestolen bromfiets aangetroffen. De 17 jarige Leidenaar die er op reed was zich van geen kwaad bewust. De bromfiets was door zijn opa op marktplaats.nl gekocht. Een controle op internet aan de hand van het serienummer of de bromfiets eerlijk dan wel niet eerlijk kon zijn, gaf voor hem geen reden om de bromfiets niet te kopen. Uiteindelijk bleek nu bij de controle dat er op 27 september 2004 in Roosendaal aangifte was gedaan van de diefstal. De bromfiets is inbeslaggenomen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek. De politie adviseert potentiële kopers van snor/ bromfietsen om nog voor de koop het serienummer te laten controleren bij de politie.

Voorschoten Aanhouding voor brandstichting De politie heeft zaterdag 2 september rond 04.20 uur een 20 jarige man uit Voorschoten aangehouden. Zijn aanhouding gebeurde op het terrein van een manege aan de Veurseweg. Daar was een vrachtauto in de brand geraakt door vermoedelijk brandstichting. Twee andere auto's die eveneens als de in brand staande vrachtauto dicht bij paardenstallen stond, liepen brandschade op. Door het adequate optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen.

De Voorschotenaar werd aangehouden nadat hij daar tegen de agenten geen duidelijke verklaring kon geven voor zijn aanwezigheid. Tijdens het onderzoek gaf hij toe tussen de vrachtauto's met vuur bezig te zijn geweest. Ook verklaarde hij verantwoordelijk te zijn voor een aantal kleine brandjes in Voorschoten die in juli plaatsvonden. Zo ging er een conifeer aan de Veurseweg in vlammen op, werden enkele fietsen bij de fietsestalling van het NS-station in brand gestoken wat eveneens gebeurde met een hoop vuil aan de Veurseweg.. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek naar mogelijke betrokkenheid van de verdachte aan andere branden wordt voortgezet.