2e Persbericht van dinsdag 5 september 2006

Eindhoven, 05-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte aangehouden na brandstichting

In een flatwoning aan het Kastelenplein is dinsdagochtend rond 5.30 uur brand ontstaan. De 51-jarige bewoner werd met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd later die dag door de politie in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van brandstichting. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Inbraak in pompstation

In de nacht van maandag op dinsdag is omstreeks 04.35 uur ingebroken in een pompstation in de John F Kennedylaan. Verschillende ruiten van de toegangsdeuren zijn vernield. Er zijn flessen motorolie weggenomen.

Eindhoven: Politie houdt verkeerscontrole

Dinsdag heeft de politie een verkeerscontrole gehouden in de Tongelresestraat. Hierbij zijn 14 bekeuringen uitgedeeld: 8 x niet dragen van een autogordel
4 x rijden in éénrichtingsweg

1 x niet kunnen tonen bromfietscertificaat

1 x niet dragen van een helm

Helmond: Man gewond bij verkeersongeval

Dinsdagochtend omstreeks 11.30 uur is in de Churchilllaan een 60-jarige snorfietser uit Helmond gewond geraakt. Een 31-jarige automobilist uit Litouwen reed weg uit een parkeerplaats op de Churchilllaan. De snorfietser, die over de ventweg reed, zag hij over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding waaraan de man op de snorfiets pijn aan zijn borst overhield. Hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Helmond: Woninginbraak

In de nacht van maandag op dinsdag is tussen 23.15 uur en 07.45 uur ingebroken in een woning in de Wilde Wingerd. Via het keukenraam is men binnen gekomen. Er zijn onder meer een klok, een flatscreen en een geldbedrag van 225,- meegenomen.

Valkenswaard: Auto gestolen

Tussen maandag 17.15 uur en dinsdag 06.45 uur is op de Dopheidebeemd een bus gestolen. Het gaat om een witte Mercedes Benz, type 903.6 met het kenteken 43-VT-GJ.

Ook in de Hulsbeemd is tussen maandag 16.30 uur en dinsdag 09.00 uur een witte Mercedes Benz, type 903.6, met kenteken 71-BG-FR weggenomen

Ommel: Inbraak in woning

In een woning in de Loo is in de nacht van maandag op dinsdag tussen 23.00 uur en 07.00 uur ingebroken. Aan de achterzijde van het pand is een deur opengebroken. Uit de woning zijn onder andere een digitale camera, twee mobiele telefoons en een laptop weggenomen.

In dezelfde nacht is tussen 24.00 uur en 07.45 uur ingebroken in een woning in de Pastoor van Ervenstraat. Aan de achterzijde van het pand is een deur opengebroken. Er is een geldbedrag van 550,- weggehaald.

Bergeijk: 85 bekeuringen bij snelheidscontrole

Dinsdagochtend heeft de politie tussen 08.35 uur en 11.35 uur een snelheidscontrole gehouden in de Broekstraat. Er zijn 1399 voertuigen gecontroleerd, waarvan 85 bestuurders een bekeuring kregen. De hoogst gemeten snelheid is 75 km p/uur, terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km p/uur is.