Wageningen Universiteit

5 sep 2006
Onderdeel: Wageningen UR
Nummer: 067wur

De opening van het Academisch Jaar van Wageningen Universiteit en Researchcentrum stond dit jaar in het teken van de strategie voor onderwijs en onderzoek en de belangrijkste themaâs daarbinnen. Een van de onderzoeksthemaâs van Wageningen UR behelst de toenemende druk op de zee en kustzones.

PvdA fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Wouter Bos, gaf als gastspreker zijn visie op hoe onderzoek kan leiden tot duurzame innovatie. Groen en groei zijn in zijn visie niet tegenstrijdig, sterker: ambitie op het terrein van duurzaamheid kan juist leiden tot innovatie en economische groei. Over het thema âkust en zeeâ spraken Eurocommissaris Joe Borg van Visserij en maritieme aangelegenheden en Roelf Venhuizen, algemeen directeur van de NAM, de Nederlandse Aardoliemaatschappij.

De strategie voor het hoger onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek in Nederland zijn, in het licht van de ambities rond de kenniseconomie, in de komende jaren belangrijke themaâs in de maatschappelijke en politieke discussie. Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR ging daar in zijn openingsrede op in. Hij lichtte tevens de nieuwe op Europa georiënteerde strategie van Wageningen UR â een van de grootste kennisinstellingen in ons land - toe.

Speeches

Aalt Dijkhuizen: Openingsrede

Wouter Bos: Mooi groen is niet lelijk.

Joe Borg: A holistic maritime policy: How knowledge can lead to economic and environmental benefits

Roelf Venhuizen: A win-win for the Wadden Sea

Meer over dit onderwerp
Meer informatie over Opening Academisch Jaar in Wageningen