Gemeente Maassluis

Speciaal telefoonnummer voor melden vandalisme aan schoolgebouwen

De gemeente Maassluis en het wijkteam van de politie starten een proef rond het melden van vandalisme aan schoolgebouwen. Omwonenden van schoolcomplexen in de Steendijkpolder, aan het Dennendal en het Fenacoliusplein hebben hiervoor een speciaal telefoonnummer gekregen. Zij kunnen dit bellen als zij zien dat er schade wordt toegebracht aan de school of het schoolplein en staan dan in direct contact met het surveillanceteam in Maassluis. De proef loopt van 1 september 2006 tot en met 30 november 2006. Na deze periode worden de omwonenden geïnformeerd over de resultaten en vindt besluitvorming plaats over structurele maatregelen.

De gemeente Maassluis kent een groot aantal gevallen van schade door vandalisme aan openbare gebouwen. In 2005 werden er 185 gevallen van schade gemeld door de gebruikers bij de gemeente. Het gaat hierbij vooral om schoolgebouwen. De totale kosten door vandalisme aan openbare gebouwen bedroegen vorig jaar ruim

EUR 100.000,-. Daarnaast brengt de schade voor de gebruikers van deze gebouwen veel ongemak met zich mee. De gemeente wil daarom een aantal maatregelen treffen die ertoe moeten bijdragen dat de schade door vandalisme aan schoolgebouwen zal afnemen.